NICA STREPI OD SRBINA: Pazarac postaje lider Klermona

Novosti online

21. 08. 2022. u 08:58

"ORLOVI" sleću na stadion "Gabrijel Montepid".

НИЦА СТРЕПИ ОД СРБИНА: Пазарац постаје лидер Клермона

Foto: Profimedia

Fudbaleri Klermona ohrabreni ubedljivom pobedom u prošloj rundi takmičenja, dočekuju Nicu u okviru trećeg kola francuske Lige 1. Sa druge strane, "orlovi" i dalje ne znaju za trijumf u novoj sezoni, dva remija u prvenstu i poraz od Makabi Tel Aviva u kvalifikacijama za Ligu konferencija upalili su crveni alarm na Azurnoj obali.

Srbija ima novog napadača u Ligi 1, a on je već počeo da rešeta! Komnen Andrić je fenomenalnom partijom pokazao da će biti važno pojačanje Klermona i bio je presudan u velikom preokretu svog tima. Klermon je slavio 4:2 na gostovanju Remsu, a doskorašnji napadač Dinamo Zagreba bio je dvostruki strelac.

Bila je ovo tek druga utakmica Andrića u francuskom šampionatu i već je uspeo da pokaže da će biti pravo pojačanje za ekipu Paskala Gastijena.

Posle tri godine u Dinamo Zagrebu, momak iz Novog Pazara je stigao u Francusku, a protiv Remsa je za samo 11 minuta dva puta tresao mrežu. Prvi pogodak, u 51. minutu, postigao je iz penala i tako smanjio zaostatak svog tima na 1:2.

Potom je u 62. na asistenciju Ožijea izjednačio na 2:2, dok su Muhamed Šarn i Žeremi Bela dovršili posao i kompletirali važan preokret Klermona. Prethodio je svemu i crveni karton Agbadua iz Remsa, u 47. minutu, ali Andrićevi golovi su nagovestili preokret.

Komnen Andrić je bivši igrač OFK Beograda, a u Klermon je iz Dinamo Zagreba stigao u transferu vrednom 1.000.000 evra. On je na odlasku iz redova "modrih" zaplakao, a sada je Francuzima već počeo da se isplaćuje...

Rešila je Nica da napravi tim od proverenih fudbalera, da na bazi iskustva pokuša da se plasira u Ligu šampiona. Dovela je, između ostalih, doskorašnji golman Lestera Kaspera Šmajhela, stigao je iz Juventusa Aron Remzi, a naredno veliko ime koje bi trebalo da se pojavi na "Rivijeri" je – Marselo!

Iskusni Brazilac je slobodan na tržištu po isteku saradnje sa Realom, te iako su početne informacije govorile da bi se vratio u otadžbinu, sva je priliku da se levom beku ostaje u Evropi. Zeleno svetlo za njegovo dolazak u Nicu upalio je i novi trener tog kluba, Lusijen Favr i sad se samo čeka realizacija. Navodno, plata ne bi trebalo da bude problem sa Francuze, a nezvanično se pominje spremnost da se trofejnom fudbaleru svakog meseca uplaćuje 500.000 evra.

Sve će ipak zavisiti od plasmana u Ligu konferecija, a to neće biti lako. Makabi Tel Aviv našeg Ilije Ivića slavio je u Izraelu sa 1:0, Nica u četvrtak mora da napravi preokret ukoliko želi u grupnu fazu.

Poslednji međusobni duel večerašnjih rivala u svoju korist je rešio Klermon i to kao gost. Nica je pala na svom stadionu rezultatom 1:0.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

BOTAFOGO KONAČNO OPET PRVI: Internasional i dalje bez Enera Valensije na lidera