NEMA POPUSTA ZA PRIJATELJE: Okršaj holandskih stručnjaka za plasman u grupnu fazu

M.T.

24. 08. 2022. u 09:49 >> 09:53

AJNDHOVEN će biti poprište veoma interesantnog meča u kojem je teško predvideti pobednika, mada je domaćin ipak u prednosti.

НЕМА ПОПУСТА ЗА ПРИЈАТЕЉЕ: Окршај холандских стручњака за пласман у групну фазу

Foto: Profimedia

Imalo je šta da se vidi u prvom susretu Rendžersa i PSV-a pre nedelju dana u Glazgovu na Ajbroksu koji je završen rezultatom 2:2, a to garantuje više nego uzbudljiv revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona u kojem će PSV na ''Filips stadionu'' u Ajndhovenu večeras od 21 sat dočekati Rendžers.

Oba tima imaju podjednako razloga da žale za rezultatom iz prvog meča jer su imali prilike i za pobedu. Doduše, Rendžers je vođstvo od 2:1 praktično dobio na poklon od golmana gostiju Valtera Beniteza koji je ispustio jednu laku loptu preko gol-linije, ali su ga spasli njegovi saigrači, tačnije Obispo koji je pogodio za 2:2 i značajno bolji rezultat za holandski tim u revanšu.

PSV je protiv Rendžersa još jednom pokazao da je ekipa koja nikad ne odustaje, što su "filipsovci" već demonstrirali u ovim kvalifikacijama kada su u prethodnoj rundi izbacili Monako koji je u revanšu takođe vodio sa 2:1, da bi Gutijerez u 89. minutu doneo poravnanje, a zatim Luk de Jong u produžetku obezbedio prolaz PSV-u i zakazao meč protiv Glazgova.

Foto: Profimedia

Upravo će ta upornost biti i najveća prepreka za Rendžers. "Policajci" su mogli da imaju i bolji rezultat i bez greške Beniteza, ali nisu iskoristili nekoliko dobrih šansi, što će im znatno otežati posao u revanšu pred punim ''Filips stadionom''.

Škoti nisu baš napravili najbolju uvertiru za ovaj revanš pošto su u četvrtom kolu domaćeg šampionata odigrali 2:2 protiv Hibernijana u gostima. Imao je Rendžers i prednost od 2:1, ali su u roku od devet minuta isključeni Lundstram i Morelos, a "policajci" su ostali bez tri boda u sudijskoj nadoknadi. Međutim, ukoliko Rendžers želi u Ligu šampiona, kiks prtiv Hibernijana će tim trenera Đovanija van Bronkhorsta morati da ostavi iza sebe.

Biće ovo ujedno i duel dva nekadašnja saigrača iz reprezentacije Holandije koji su sada na trenerskim klupama. Đovani van Bronkhorst je tri sezone kao igrač proveo u Glazgovu, a ovo mu je druga na klupi. Na drugoj strani je Rud van Nistelroj, seo je na početku ove sezone na klupu tima u kojem je kao igrač tri sezone tresao mreže i trasirao sebi put u Mančester junajted.

Nema sumnje da će ova dva tim priuštiti svojim navijačima uzbudljiv meč, ali je favorit za pobedu ipak PSV.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)