Fener ovo ne sme da zabrlja!

Novosti online

25. 08. 2022. u 09:38

VELIKAN sa Bosfora blizu grupne faze Lige Evrope.

Фенер ово не сме да забрља!

Foto: Profimedia

Fenerbahče je u Istanbul doneo prednost od 2:0 sa gostovanja Austriji. Turski velikan na korak je od plasmana u grupnu fazu Lige Evrope. Ovakvu situaciju klub sa Bosfora ne sme da zabrlja u revanš susretu koji je na programu večeras od 19 časova.

Na "Đenerali areni" u Beču, turski tim je već u 8. minutu došao do pogotka, kada je Džošua King na asistenciju Dijega Rosija zatresao mrežu domaće ekipe. Rezultatom 1:0 u korist Fenera se poluvreme i završilo, a drugo je počelo žutim kartonom Lukasa Galvaa, što će biti kobno po Austriju nešto kasnije, tačnije u 83. minutu kada je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Samo nekoliko minuta kasnije, Serdar Dursun u tom 89. minutu trese mrežu Austrijanaca i Fenerbahče dolazi do vođstva i pobede rezultatom 2:0.

Ludo, nezaboravno i za infarkt. Tako se može opisati duel Fenera u turskog šampionatu proteklog ponedeljka. "Kanarinci" su savladali Adanu Demirspor rezultatom 4:2 (2:0). Preskakalo je navijačima srce u drugom poluvremenu, drhtao je istanbulski klub čim Adana pređe pola. Fenerbahče je bio na konopcima, ali muke je prekratio novajlija Ezgjan Alioski.

Radio je Fenerbahče u nastavku na balkanski pogon, "smrtnu presudu" četi Vinćenca Montele potpisali su pomenuti Alioski i Slovenac Miha Zajc, preskočili su puleni Žorža Žesusa silno pojačani tim sa juga Turske, naneli mu prvi poraz u šampionatu, ali i dobili upozorenje: opuste li se idući put kao večeras tri gola kapitala – skupo će platiti.

Austrija na stadion "Šukru Saračoglu" stiže nakon trijumfa nad Volfsbergerom u gostima od 2:1. "Vukovi" su pogotkom Torstena Rošera poveli sa 1:0, ali usledio je preokret. Golove za "ljubičaste" postigli su Andreas Gruber i Marko Đuričin.

Upravo to je upalilo alarm pred revanš susret u plej-ofu Lige Evrope. Fener ima kapital koji ne sme da ispusti. Ispadanje i nastupi u Ligi konferencije bili bi ispod renomea ovog kluba.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev