BIĆE LUDNICA U NIKOZIJI: Omoniju meč deli od Lige Evrope

M.T.

25. 08. 2022. u 08:53

KIPRANI posle iznenađenja u Belgiji imaju veliku prednost protiv Genta.

БИЋЕ ЛУДНИЦА У НИКОЗИЈИ: Омонију меч дели од Лиге Европе

Profimedia

Osim navijača Omonije malo ko je verovao da kiparski klub ima neke šanse protiv Genta pre sedam dana, ali se u Belgiji dogodilo prvorazredno iznenađenje pošto je domaćin meč završio sa dva primljena gola i ozbiljnim minusom koji će biti vrlo teško nadoknaditi danas od 19 sati na "GSP stadionu" u Nikoziji u revanš meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

Gent kao da se nije pojavio u prvom poluvremenu utakmice pre nedelju dana. Belgijski tim praktično nije napravio pravu šansu za prvih 45 minuta u prvom meču, ali je zato Omonija na krilima Haralampusa koji je odlično ušao u meč stigla do vođstva u 20. minutu.

Nastavila je Omonija sa napadima, ali nije uspela da duplira prednost. Gent se probudio u nastavku i počeo da stvara prilike, ali ih je isto tako promašivao i kako obično biva u fudbalu, kažnjen je za promašaje pošto je u 76. minutu rezervista Omonije Parker povisio na 2:0. Ispostavilo se da je to i konačan rezultat, pošto je golman Fabijan bio na visini zadatka.

Kapital koji je Omonija odnela na Kipar zaista je veliki i Gent će imati mnogo problema da nadoknadi rezultatski zaostatak, a onda i da dođe do dovoljno ubedljive pobede kako bi se plasirao u Ligu Evrope. Zanimljivo je da je Omonija uspela da slavi u Belgiji posle dva uzastopna poraza, dok je Gent posle četiri utakmice u nizu u kojima nije poražen baš pred domaćim navijačima morao teren da napusti pognute glave u prvom evropskom meču sezone.

Glavni adut Genta da može nešto da napravi biće napadač Hugo Kujpers koji je u belgijskoj ligi na četiri meča postigao tri gola, ali se nije proslavio u prvom meču. Tu je i srpski napadač Darko Lemajić, strelac jednog gola u šampionatu, ali je njega postigao pre mesec dana i od tada nije uspeo da se upiše u listu strelaca, a prvi meč je presedeo na klupi.

Omonijini napadači u prvom meču nisu bili raspoloženi, ali se očekuje da Bruno i Kakulis daju svoj doprinos, mada je sezona za Kiprane praktično tek počela pošto je Omonija pre Genta odigrala samo jedan zvaničan meč u prvom kolu domaćeg šampionata i poražena je od Apolona. Nekadašnji defanzivac Partizana Nemanja Miletić trebalo bi da bude u startnoj postavi kao i pre nedelju dana kada je odigrao čitav meč i ostavio solidan utisak.

Gent će morati od starta da napadne na Kipru, što će Omoniji otvoriti prostor za kontranapade, ali će domaćin verovatno prevashodno probati da se fokusira na odbranu i na taj način stigne do prolaza u Ligu Evrope.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev