ANDERLEHT IMA PREDNOST, ALI NIŠTA NIJE GOTOVO: Jang Bojs može bolje nego u Bernu

M.T.

25. 08. 2022. u 11:39

Minimalan trijumf ne garantuje ništa belgijskom predstavniku protiv Švajcaraca.

АНДЕРЛЕХТ ИМА ПРЕДНОСТ, АЛИ НИШТА НИЈЕ ГОТОВО: Јанг Бојс може боље него у Берну

FOTO: AP/Tanjug

Navikli su ljubitelji fudbala da Anderleht i Jang Bojs evropske bitke biju u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, ali ni u kvalifikacijama za Ligu konferencija nije nedostajalo uzbuđenja u prvom meču ova dva tima.

Uprkos statusu favorita koji je Jang Bojs imao, Anderleht je ostvario pobedu minimalnim rezultatom u Bernu pre nedelju dana i pred današnji revanš u kvalifikacijama za Ligu konferencija od 20 sati u Belgiji ima blagu prednost i za korak je bliži plasmanu u treće po rangu evropsko klupsko takmičenje.

Oba tima su u prvom meču propustila neke svoje šanse, Jang Bojs čak i više, ali je Anderleht uspeo jednu priliku i da iskoristi pa je preko Delkroa postigao jedini pogodak na meču vredan trijumfa u 57. minutu. Pokušao je švajcarski predstavnik da izbori makar remi do kraja, ali nije bio uspešan.

Anderleht je u zaista odličnoj formi pošto je trijumf protiv Jang Bojsa u prvom meču bio peti uzastopni za četu Felisea Mazua, koja je od početka sezone samo jednom osetila gorčinu poraza i to od Serkl Briža u belgijskom šampionatu. U međuvremenu je Anderleht preskočio meč u domaćem šampionatu kako bi spremno dočekao revanš protiv Švajcaraca.

Slična priča važi i za Jang Bojs. Švajcarski tim bio je u veoma dobroj formi i što je još važnije, bio je neporažen od početka sezone u svim takmičenjima. Dobro je Jang Bojs gurao i u kvalifikacijama za Ligu konferencija pošto je izbacio Liepaju i Kups. Međutim, prvi poraz su doživeli upravo od Anderlehta koji je do sada i najteži protivnik za švajcarski tim. Proteklog vikenda je Jang Bojs igrao meč Kupa Švajcarske, ali pobeda od 10:1 protiv nedoraslog Šenberga poslužila je samo za podizanje morala i bila je daleko od pravog ispita pred revanš u Belgiji.

Jang Bojs će se na gostovanju u Belgiji uzdati u Kamerunca Žan-Pjera Nsamea koji je najbolji strelac kluba u kvalifikacijama sa četiri gola na pet odigranih mečeva, ali nije uspeo da bude strelac u prvom meču. Nije to pošlo za nogom ni portugalskom napadaču Fabiju Silvi koji je uzdanica Anderlehta sa dva gola na dva meča u kvalifikacijama i biće interesantno videti ko će od dva napadača eventualno proraditi večeras.

Čini se da su šanse u ovom meču izjednačene, mada je blaga prednost na strani Anderlehta. Jang Bojs mora da napadne ako želi da nadoknadi zaostatak pa bi moglo da bude i više golova u revanšu u odnosu na prvi meč.

NAŠ TIP: GG 3+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024