AGONIJA SLOVENACA SE NASTAVLJA? Kreće se od nule u Rumuniji

V.D.

25. 08. 2022. u 12:30

VEČERAS od 19 časova na stadionu "Dr Konstantin Radesku" odigraće se revanš meč kvalifikacija za Ligu konferencija između Kluža i Maribora

АГОНИЈА СЛОВЕНАЦА СЕ НАСТАВЉА? Креће се од нуле у Румунији

Foto: Profimedia

Nakon meča bez golova na "Ljudskom vrtu", očekuje nas meč od nule u Rumuniji.

U Mariboru smo videli jedan slobodno možemo reći dosadan meč u kome je domaćin bio nešto bolji i opasniji rival, ali ništa osim tri udarca u okvir gola koje je bez većih problema odbranio italijanski golman Simone Skufet.

Slovenački šampion ne pamti goru rezultatsku krizu. Maribor je vezao šest poraza u svim takmičenjima. Cenu toga je platio trener Radovan Karanović koji je sa "ljubičastima" osvojio titulu prošle sezone. Na njegovo mesto došao je hrvatski stručnjak Damir Krznar koji je u svojoj karijeri trenirao Dinamo iz Zagreba. 

Maribor je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona slavio protiv Šahtjora iz Soligorska ukupnim rezultatom 2:0 i tada niko nije mogao naslutiti da će nakon toga zabeležiti samo jednu pobedu u prvenstvu na ukupno devet mečeva. 

U drugom kolu ispali su od Šerifa minimalnim rezultatom i nakon toga kreće totalna agonija. U Prvoj ligi Slovenije zauzimaju poslednju poziciju sa svega tri osvojena boda na pet mečeva. To je najgori početak sezone u istoriji aktuelnog šampiona.

Nakon ispadanja iz Lige šampiona, u kvalifikacijama za Ligu Evrope poraženi su od Helsinkija ukupnim rezultatom 3:0.

Od dolaska trenera Krznara Maribor se malo konsolidovao i prekinuo crni niz poraza. Nakon remija sa Klužom za vikend su osvojili i bod protiv Celja na svom terenu, ali pobeda se još ne nazire. 

Sa druge strane, rumunski šampion Kluž je ispao već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Na penale ih je u Ligu konferencija poslao jermenski Pjunik.

Nakon toga su slavili protiv Inter Eskaldesa iz Andore ukupnim rezultatom 4:1, da bi u prošlom kolu izbacili beloruskog šampiona Šahtjor iz Soligorska minimalnom pobedom na svom terenu.

Kluž je prethodnog vikenda bio slobodan u prvenstvu. Trenutno se nalazi na sedmoj poziciji sa devet osvojenih bodova, dok je trenutni lider Farul iz Konstance sa 12 bodova i utakmicom više od aktuelnog šampiona.

Kluž je na papiru mnogo skuplja ekipa od slovenačkog šampiona i veliki favorit u ovom dvomeču. Po sajtu transfermarkt.com rumunski tim vredi blizu 28 miliona evra, dok je vrednost "ljubičastih" nešto manje od 9 miliona. 

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev