NIŠLIJE ŽELE REPRIZU: Mrkić novom formacijom napada "čarapane"

N.P.

26. 08. 2022. u 09:26

VEČERAS u 20.00 na "Čairu" u okviru 8. kola Super lige Srbije sastaju se Radnički i Napredak iz Kruševca.

НИШЛИЈЕ ЖЕЛЕ РЕПРИЗУ: Мркић новом формацијом напада чарапане

FOTO: FK Crvena zvezda

"Meraklije" su konačno uspele da osvoje sva tri boda u novoj sezoni. Domaćin je uspeo da savlada u gostima ne teškom terenu Radnik u Surdulici rezultatom 3:1.

Okruglo 100 dana prošlo je od poslednjeg trijumfa Radničkog u takmičarskim utakmicama, ostvarenog 13. maja, u pretposlednjem kolu plej-ofa prethodnog šampionata nad TSC-om. Štulić je postigao dva gola, uz to iznudio penal i crveni karton protivničkog igrača već u uvodnoj fazi drugog poluvremena i uz kapitena Aleksandra Pejovića najzaslužniji je za pobedu Nišlija 3:1 (1:0) i beg sa samog dna tabele.

To što su Surduličani imali potpunu dominaciju u izvedenim kornerima (7:1), veći posed lopte (54% naspram 46%), na kraju dali i taj počasni gol, nije im nikakva uteha. Trener Mrkić je  drastično promenio formaciju, odbranu ojačao tako što je zaigrao sa trojicom u poslednoj liniji – Savićem, Jamkamom i Gakuom. Jovanović i Stojanović su dejstvovali po bokovima, Pejović i Marjanović bili u veznom redu, a navalni trio su, uz najisturenijeg Štulića, činili Petrov i Tomić. 


Fudbaleri Napretka ulaze u susret nakon poraza u Novom Pazaru 2:1. Izabranici Vladimira Gaćinovića poveli su u 40. minutu golom Mitra Ergelaša, a izjednačenje gostima doneo je Nemanja Krstić u 55. minutu.

Tim Dušana Đorđevića je od 77. minuta imao igrača manje pošto je Dejan Kerkez dobio drugi žuti, odnosno crveni karton zbog igranja rukom u šesnaestercu. Trijumf Novom Pazaru doneo je Andrija Majdevac koji je realizovao penal u 78. minutu. Ekipa iz Kruševca nema trijumf od početka sezone.

Popularni "čarapani" nakon šest odigranih kola su ostvarili dva remija i četiri puta napuštali teren pognute glave. Gosti su trenutno najlošiji tim u Super ligi Srbije, nalaze se na poslednjem 16. mestu na tabeli sa svega dva boda uz gol-razliku 3:8.


Radnički je savladao Napredak u minulom međusobnom duelu koji je odigran 20. aprila 2022. godine u Kruševcu rezultatom 4:0. "Meraklije" su konačno sa trenerom Mrkićem našle dobitnu kombinaciju. Domaći fudbaleri su favoriti pred svojim navijačima na "Čairu" i očekujemo da osvoje sva tri boda.


NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev