PRŠTAĆE NA "CENTRALNOM STADIONU": "Bikovi" protiv "vukova" se bore za prvi trijumf u sezoni

N.P.

27. 08. 2022. u 09:31

DANAS U 15.30 u okviru 4. kola nemačke Bundeslige sastaju se Lajpcig i Volfsburg.

ПРШТАЋЕ НА ЦЕНТРАЛНОМ СТАДИОНУ: Бикови против вукова се боре за први тријумф у сезони

FOTO: AP

Domaćin nema trijumf od početka prvenstva, u prošlom kolu je izgubio na gostovanju Union Berlinu rezultatom 2:0. Tim iz prestonice Nemačke je za šest minuta pregazio "bikove" i imao dva gola prednosti na poluvremenu. Prvo je u 32. minutu pogodio Siebaču, a zatim je isti igrač bio asistent šest minuta kasnije, kada je strelac bio Beker.

Reprezentativac Surinama je u 45. minutu imao fenomenalnu priliku za 3:0, ali je njegov šut otišao pokraj leve stative.

U drugom poluvremenu pitao se samo Lajpcig i konstantno je napadao. Gol nade doneo je Vili Orban u 83. minutu, ali se do kraja Union Berlin odbranio i došao do sva tri boda. Posle dva remija, bikovi su doživeli i poraz i veoma loše ušli u novu sezonu. 


Ekipa Volfsburga u prethodna tri kola ima dva nerešena meča i jedan izgubljeni duel na gostovanju aktuelnom šampionu Bajernu iz Minhena 2:0. U poslednjem prvenstvenom susretu "vukovi" su kod kuće odigrali remi bez golova sa povratnikom u najviši rang nemačkog fudbala Šalkeom.

Izabranici Nike Kovača su diktirali tempo tokom celog meča, imali posed lopte 70% ali lopta prosto nije htela u gol. Domaćini su uputili ukupno 16 šuteva na utakmici od kojih su šest završili u okvir gola. "Vukovi" trenutno zauzimaju 14. mesto u Bundesligi sa dva osvojena boda i gol-razlikom 2:4.   


U poslednjem međusobnom duelu između dva kluba koji je odigran 23. januara 2022. godine Lajpcig je slavio rezultatom 2:0. Golove za "bikove" su postigli Vili Orban u 76. i Joško Gvardiol u 84. minutu susreta.

Oba tima jure prvi trijumf od starta sezone tako da nemaju pravo na kalkulaciju. Očekujemo otvoren meč i pravi spektakl na "Centralnom stadionu" gde prognoziramo da će fudbaleri obe ekipe postići po gol.


NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024