VERONI SLEDI KOMŠIJSKI DERBI: Boginja iz Bergama dolazi na Bentegodi

M.T.

28. 08. 2022. u 11:13

Darko Lazović i Ivan Ilić još nisu imali razloga za slavlje u novoj sezoni.

ВЕРОНИ СЛЕДИ КОМШИЈСКИ ДЕРБИ: Богиња из Бергама долази на Бентегоди

Foto: Profimedia

Verona se prilično muči na startu nove sezone u Seriji, a ni raspored nije bio blagonaklon prema timu srpskih internacionala Darka Lazovića i Ivana Ilića, pošto danas u trećem kolu italijanskog prvenstva od 18.30 na stadion ''Markantonio Bentegodi'' stiže Boginja iz Bergama.

Ekipa trenera Gabrijelea Cofija posle dva kola ima osvojen samo bod protiv Bolonje pošto je Napoli ostvario ubedljivu pobedu, a nije se Verona proslavila ni u Kupu Italije gde je eliminisana od Barija. Za sada ništa ne funkcioniše u timu iz Veneta kao da Cofi još uvek traži novi stil za Veronu posle odlaska Igora Tudora, a malo je verovatno da bi moglo da proradi baš protiv raspoložene Atalante. Posebno što Verona ne uspeva da završi meč bez primljenog gola već pet meseci.

Klub iz Bergama na komšijski derbi klubova iz susednih regija (Atalanta je iz Lombardije) stiže u veoma dobroj formi. Savladali su u prvom kolu Sampdoriju, da bi prošlog vikenda osvojili bod u duelu sa braniocem titule Milanom iako je vodila na poluvremenu u meču igranom pred njenim navijačima. Četiri boda posle dva kola sasvim je zadovoljavajuće za ekipu trenera Đan Pjera Gasperinija, a deluje da će saldo biti i bolji posle gostovanja u Veroni.

Domaćin ne bi trebalo da ima problema sa sastavom tima jer nema povređenih igrača, osim kapitena Davida Faraonija koji je zbog lakše povrede završio pre vremena meč protiv Bolonje pa je njegov nastup još uvek pod znakom pitanja.

Atalantini problemi u defanzivi se nastavljaju pošto će pored Hoze Luisa Palomina koji je suspendovan zbog toga što je pao doping test, izostati na  duže vreme i Berat Đimsiti koji je doživeo tešku povredu prošle nedelje protiv Bolonje.

"Boginja" ima prednost kada su u pitanju međusobni susreti pošto je od prethodnih deset u Seriji uspela da pobedi na pet. Verona je slavila tri puta, a dva meča su završena nerešenim rezultatom. Ipak, prošle sezone su oba tima uspela da stignu do pobede i to u gostima.

Problemi Verone u odbrani i generalno loša forma na startu sezone, uz bolju igru Atalante stavljaju "boginju" iz Bergama u status favorita, a nije isključeno da bi moglo da bude i golova.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,9)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev