ŠTA TO BEŠE POBEDA? Nica još nema trijumf, a na rivijeru stiže raspoloženi Marsej

M.T.

28. 08. 2022. u 09:15

GOSTI su u odličnoj formi i bez poraza od početka sezone.

ШТА ТО БЕШЕ ПОБЕДА? Ница још нема тријумф, а на ривијеру стиже расположени Марсеј

Foto: Profimedia

Pobeda je još uvek nepoznat pojam za Nicu u francuskom šampionatu, a ekipa sa Azurne obale će morati dobro da se pomuči da bi u četvrtom kolu Lige 1 konačno upisala trijumf pošto će od 15 časova dočekati na  ''Alijanc Areni'' komšiju sa primorja, Marselj koji je mnogo bolje krenuo u novu sezonu.

Nica je u četvrtak u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija uspela da ostvari prvu pobedu u novoj sezoni računajući sva takmičenja pošto je posle produžetka bila bolja od Makabija iz Te Aviva Valdimira Ivića i Đorđa Jovanovića i tako izborila grupnu fazu u kojoj će joj rival između ostalih biti i Partizan.

"Orlovi" su pre toga maksimalno uspeli da izvuku dva remija u uvodnim kolima francuskog šampionata da bi zatim doživeli poraz u prethodnom kolu od Klermona. Tim Liusijena Favra se prilično muči u napadu i ne uspeva da postigne više od jednog gola na meču, a jedino je protiv Makabija dala dva, ali je drugi postigla tek u produžetku. Zbog toga je iz Arsenala na jednogodišnju pozajmicu doveden napadač Nikolas Pepe pa ostaje da se vidi da li će on pobljšati efikasnost "orlova".

Marsej stiže na ''Alijanc Rivijeru'' u veoma dobroj formi pošto ne zna za poraz od početka sezone. Deluje da je Igor Tudor sve uklopio sudeći po rezultatima pošto je Marsej savladao Rems i Nant dok je sa Brestom odigrao nerešeno.

Nica će Marsej dočekati bez Žan-Kler Todiboa i Marija Lemina pošto su obojica isključeni u prethodnom kolu protiv Klermona, a i dalje su van stroja zbog povrede Kasper Dolberg, Hičam Budai i Morgan Šnajderlin.

Marsej neće imati izostanaka osim Samjuela Žigoa koji protiv Nice ne igra zbog jednog meča suspenzije, tako da Tudor računa na kompletan sastav.

Osim dobre forme, u prilog Marseju ide i tradicija u susretima protiv Nice. U poslednjih 10 međusobnih mečeva u Ligi 1 Marsej je slavio čak osam puta, Nica ima jedan trijumf i jedan meč je završen nerešenim rezultatom. Prošle sezone je Nica uspela da savlada Marsej, ali je to bilo u četvrtfinalu Kupa Francuske.

Marsej je zbog toga favorit jer će Tudorov tim pokušati da nastavi niz bez izgubljenih mečeva, bez obzira i što Nica juri prvu pobedu u prvenstvu.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 2,05) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024