KADIZ JE "CRNA OVCA" PRIMERE: "Pirati" i dalje bez gola i bodova

Novosti online

29. 08. 2022. u 09:56

VEČERAS od 20 časova "žuto-plavi" mogu da poprave utisak. Na stadion "Nueovo Miralndilja" stiže neporaženi Atletik Bilbao.

КАДИЗ ЈЕ ЦРНА ОВЦА ПРИМЕРЕ: Пирати и даље без гола и бодова

FOTO: Tanjug/AP

Kadiz je na najgori mogući način započeo novu sezonu u Primeri. Popularni "pirati" poraženi su u uvodna dva meča, a da stvar bude gora, izabranici Serhija Gonzalesa i dalje nisu uspeli da postignu gol. 

Večeras od 20 časova "žuto-plavi" mogu da poprave utisak. Na stadion "Nueovo Miralndilja" stiže neporaženi Atletik Bilbao.

Osasuna je do trijumfa nad Kadizom (2:0) u drugom kolu stigla po sličnom principu kao na premijeri, sa bele tačke. Pamplonci su slavili golovima Čimija Avile i Kikea Garsije, oba iz jedanaesteraca. Srpski fudbaler Darko Brašanac je učestvovao u pobedi svog kluba. Nekadašnji fudbaler Partizana ušao je sa klupe u poslednjoj fazi utakmice, kako bi pomogao da se sačuva prednost.

Kiksnuo je Atletik Bilbao u prvom kolu na svom "San Mamesu" protiv Maljorke (0:0), a malo je falilo da i u drugom kolu ne iskoristi prednost domaćeg terena.

Ipak, uz dozu sreće, baskijski tim je savladao Valensiju 1:0 i upisao prvu pobedu u sezoni. Gosti imaju za čim da žale...

Pobedu Bilbau je doneo Aleks Berenger golom u finišu prvog poluvremena ali ju je sačuvala stativa u poslednjem sekundu meča. Nije Valensija večeras imala sreće.

Maleri za tim Đenara Gatuza su krenuli već posle petnaestak minuta utakmice kada se povredio prvi špic Ugo Duro i morao je da ustupi mesto Maksiju Gomezu koji se nalazi pred transferom u Fenerbahče. Prvo poluvreme je teklo u ravnopravnoj borbi bez velikih šansi a onda je Karlos Soler pogrešio sa poprečnom loptom, omogućio Berengeru da uđe u šansu i da prevari golmana Mamardašvilija udarcem u bliži ugao.

Imala su oba tima po jednu dobru šansu na početku drugog poluvremena i nisu ih iskoristili. Bilbao je u 81. minutu zatresao mrežu "slepih miševa", ali se ispostavilo da je Niko Vilijams bio u ofsajdu. Porbao je Gatuzo izmenama i umalo da mu se posreći.

Rezervni napadač Markos Andre je u 96. minutu promešao do tada stabilnu odbranu domaćeg tima, izašao sam na golmana Simona, šutirao školski u dalji ugao, ali je statitva zaustavila njegov udarac i spasila dva boda Baskijcima.

Prethodni međusobni duel večerašnjih rivala bio je veoma zanimljiv. Atletik je kao gost, 21. aprila, savladao Kadiz rezultatom 3:2.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024