MERSISAJD DERBI: Everton bez trijumfa od starta sezone, Liverpul na "Gudisonu" sa najvećim pojačanjem

Novosti online

03. 09. 2022. u 08:22 >> 08:31

BIĆE uzbudljivo.

МЕРСИСАЈД ДЕРБИ: Евертон без тријумфа од старта сезоне, Ливерпул на Гудисону са највећим појачањем

FOTO: AP/Tanjug

Fudbaleri Evertona dočekaće na "Gudisonu" gradskog rivala Liverpul u prvom meču šestog kola Premijer lige. "Karamele" i dalje ne znaju za trijumf u novoj sezoni, nakon dva uzastopna poraza, izabranici Frenka Lamparda upisali su tri remija. "Redsi", za razliku od prethodne takmičarske godine, ne briljiraju. Ako izuzmemo rapsodiju protiv Bornmuta (9:0), navijači imaju velikih razloga za brigu, a posebno je "klimava" defanzivna linija giganta.

Današnji domaćin u meč ulazi posle remija sa Lidsom na "Elan roudu" - 1:1.

Uspele su "karamele" da dođu do ranog vođstva golom Arona Gordona iz 17. minuta, ali je Lids izjednačio u 55. Luis Sinistera je bio čovek koji je "paunovima", ispostavilo se na kraju, doneo bod u ovom meču.

Tresla se mreža domaćih i u 66. minutu, ali je sudija poništio pogodak Demaraija Greja nakon provere snimka zbog ofsajda

Dobrih sat vremena se Liverpul davio u sopstvenoj nemoći protiv Njukasla u minuloj rundi. Pet minuta ranije nesuđenom heroju "svraka" Aleksanderu Isaku je poništen drugi gol na debiju u crno-belom , a onda se sve preokrenulo u korist domaćina. Roberto Firmino je u 61. minutu izjednačio rezultat, "redsi" su potom napadali svim silama, ali je delovalo da ne mogu da pronađu pukotinu u organizovanoj odbrani gostiju. Ipak, to je posle velike gužve u petercu Njukasla, u osmom minutu nadoknade, uspeo da uradi Fabio Karvaljo i izazove eupciju oduševljenja na Enfildu - 2:1 (0:1).

Poslednjeg dana prelaznog roka Liverpul je dogovorio pozajmicu Artura Mela, a Jirgen Klop kaže da je veoma zadovoljan tim poslom.

- Veoma sam zadovoljan zbog tog transfera. Ali, to se zapravo neće dogoditi do sutra zbog međunarodnih dokumanata. On je u najboljim godinama za fudbalera. Može da da dobar ritam igri i veoma je dobar u pas igri, dobar je na malom prostoru. To mi se dopada - rekao je kratko Klop.

Što se tiče povrede kapitena Džordana Hendersona, Klop nije imao mnogo informacija. Sem što na Hendersona neće moći da računa za vikend.

- Još uvek ništa ne znamo. Čekamo rezultate pregleda, još nismo ništa dobili. Ali, definitivno znamo da neće moći da igra u subotu, ali ne znamo detalje o težini povrede.

Darvin Nuunjez, najveće pojačanje ovoga leta, odradio je tri meča suspenzije nakon crvenog kartona i sada je ponovo na rasplaganju ekipi.

- Naučio je lekciju. U dobroj je formi. Upisali smo dve pobede u prethodna dva meča i ne vidim da je nešto bilo posebno loše u periodu dok nismo mogli da računamo na njega. Mislim da to vreme koje nije mogao da igra zapravo može njemu da pomogne, rekao bih da se sada potpuno uklopio - zakljičio je Klop.

Prethodne sezone Liverpul je savladao gradskog rivala u oba susreta - 1:4 je bilo na "Gudisonu", dok je na "Enfildu rezultat bio 2:0.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)