BRUKA PROTIV AJNTRAHTA MORA DA SE OPERE: Lajpcig svom snagom napada Šahtjor

M.T.

06. 09. 2022. u 08:33

Rudari trenutno imaju sezonu bez poraza.

БРУКА ПРОТИВ АЈНТРАХТА МОРА ДА СЕ ОПЕРЕ: Лајпциг свом снагом напада Шахтјор

FOTO: AP

Fudbaleri Lajpciga sezonu u Ligi šampiona otvoriće utakmicom prvog kola grupe "F" protiv Šahtjora iz Donjecka na ''Red Bul areni'' koja počinje u 21 sat. Obe ekipe probaće da na ovom meču započnu dobro novu sezonu u elitnom takmičenju.

Lajpcig ne može baš da se pohvali dosadašnjim delom sezone u Bundesligi pošto su "crveni bikovi" u prvih pet kola nemačkog šampionata ostvarili samo jednu pobedu uz po dva poraza i nerešena meča. Ekipa trenera Domenika Tedeska je posle dva startna remija pretrpela dva poraza u naredna tri kola, a poslednji se dogodio baš pred dolazak Šahtjora.

Ajntraht iz Frankfurta savladao je Lajpcig prethodnog vikenda sa 4:0 i prilično zastrašio navijače pred prvi meč u Ligi šampiona, pošto Šahtjor ima sasvim dovoljno iskustva kada su evropska klupska takmičenja u pitanju.

Prošle sezone Lajpcig nije uspeo da prođe grupu u Ligi šampiona pa je nastavio takmičenje u Ligi Evrope gde ga je u polufinalu zaustavio Glazgov Rendžers.

Svojom formom svakako može da bude zadovoljniji Šahtjor koji je, doduše, imao neplanirani remi na startu ukrajinskog šampionata zbog čega i nije trenutno na prvom mestu. "Rudari" su posle remija ostvarili dve pobede i trenutno su četvrti sa sedam bodova, dva manje od Zorje koja ima maksimalan učinak. U prethodnom kolu Šahtjor je minimalcem savladao Ruk u gostima. Tim trenera Igora Jovićevića još uvek nije primio gol ove sezone pa je ekipa svakako puna samopouzdanja.

Šahtjor je u prošlosti uspevao da se plasira u nokaut fazu Lige šampiona, ali je prošle sezone zauzeo poslednje mesto u grupi u kojoj je moldavski Šerif napravio priličnu pometnju, a u kojoj je bio i kasniji osvajač Real Madrid.

Domeniko Tedesko je u utakmici protiv Ajntrahta ostao bez Danija Olma koji će propustiti meč protiv Šahtjora, a neće moći da računa ni na Lukasa Klostermana i Jusufa Poulsena. Šahtjor imam minimalne probleme oko tima pošto će izostati samo Igor Kornienko zbog povrede.

Ovo će ujedno biti i prvi susret ova dva tima u evropskim kupovima, pošto se nikad ranije nisu sastajali, čak ni u prijateljskikm utakmicama. Iako je doživeo neprijatan poraz od Ajntrahta, Lajpcig je ipak favorit protiv oslabljenog ukrajinskog tima.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA OVO UOPŠTE NIJE OČEKIVALA! Evo šta je Novak Đoković rekao na Centralnom terenu posle podviga na Vimbldonu