OSVETA SE SLUŽI HLADNA: Gana još pamti ruku Luisa Suareza

TIP redakcija

02. 12. 2022. u 14:50 >> 14:50

DANAS od 16 časova na "Al Janub stadionu" u Al Vakri sastaće se reprezentacije Gane i Urugvaja

ОСВЕТА СЕ СЛУЖИ ХЛАДНА: Гана још памти руку Луиса Суареза

Foto: EPA-EFE/ANTONIO LACERDA

Pred poslednje kolo u grupi "H", za prolazak u nokaut fazu na Svetsko prvenstvo u Kataru samo Portugalija ne mora da strepi. Preostale tri ekipe - Gana, Urugvaj i Južna Koreja bore se za jedino preostalo mesto u osmini finala.

Gana je u prvom kolu možda i nezasluženo poražena od Portugala kojem je dosuđen diskutabilan penal. Ronaldo je bio siguran sa bele tačke i doneo svom timu prednost u 65. minutu. Samo osam minuta kasnije golom Ajuva koji nastupa za katarski Al Sad došlo je do poravananja rezultata. Radost "crnih zvezda" nije dugo potrajala jer su Žoao Feliks i Rafael Leao u 78. i 80. minutu doneli prednost od 3:1. 

U 89. minutu uspeo je fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari da postigne gol koji je doneo uzbudljivu nadoknadu vremena u kojoj je Gana čak i mogla do izjednačenja, ali neopreznost golmana Dioga Košte nije iskoristio Injaki Vilijams.

U drugom kolu "crne zvezde" su ponovo odigrale meč sa pet golova. Viđena je sjajna fudbalska predstava protiv Južne Koreje. Vodila je Gana sa 2:0, ali ulaskom u igru mladog Li Kang-Ina "azijski tigrovi" su zaigrali mnogo bolje i stigli do ekspresnog izjednačenja, a dvostruki strelac bio je napadač Đonbuka, Čo.

Radost pulena selektora Benta nije trajala dugo jer je samo sedam minuta nakon izjednačenja Mohamed Kudus doneo novu prednost Gani koja je tim golom stigla do prva tri boda na šampionatu.

Što se iskusne selekcije Urugvaja tiče, oni su u prvom kolu odigrali bez golova sa Južnom Korejom a Dijego Godin i Fede Valverde su dva puta pogađali stativu.

U drugom kolu Urugvajci su poraženi od Portugala rezultatom 2:0. Imali su dvostruki šampiona sveta nekoliko lepih prilika za bolji rezultat na tom meču, ali ih nisu iskoristili. Ono što najviše brine sve navijače ove reprezentacije je to što i pored jako kvalitetnih napadača nisu uspeli da postignu nijedan pogodak na prva dva meča.

Urugvajcima je za prolaz u narednu rundu potrebna pobeda i da Portugal ne izgubi od Južne Koreje koja će svim silama jurišati na pobedu.

Gana i dalje ružno sanja ruku Luisa Suareza iz 2010. godine zbog koje su otišli na penal rulet, a potom su i eliminisani u četvrtfinalu Mundijala. To im je jedini međusobni susret u istoriji. "Crne zvezde" imaju priliku da se slatko osvete Urugvajcima, pošto ih trijumf vodi dalje. Osim toga, puleni Oda Ata su prikazali da su atraktivna ekipa sa pet datih golova u prva dva kola. 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)