SRBIJA SE UZDA U OPUŠTENI BRAZIL: Kamerun pred teškim zadatkom

M.T.

02. 12. 2022. u 17:39 >> 17:39

KAMERUNCIMA je pobeda neophodna za osminu finala.

СРБИЈА СЕ УЗДА У ОПУШТЕНИ БРАЗИЛ: Камерун пред тешким задатком

FOTO: Tanjug/AP

Poslednje kolo grupe "G" na Svetskom prvenstvu u Kataru biće veoma interesantno pošto tri reprezentacije pokušavaju da se domognu drugog mesta koje donosi plasman u osminu finala gde se Brazil već plasirao iz ove grupe. Večeras od 20 časova Kamerun i Brazil igraće na stadionu ''Luisail'', a ''neukrotivi lavovi'' sa pažnjom će pratiti rezultat drugog meča u grupi između Švajcarske i Srbije.

Kamerun je u prvom kolu poražen od Švajcarske minimalnim rezultatom, a ekipa Rigoberta Songa ima za čim da žali jer nisu bili lošiji rival u odnosu na ''sajdžije'' Međutim, iskusni Švajcarci iskoristili su priliku koja im se ukazala i stigli do tri boda.

U narednom kolu Kamerun je bio na korak od eliminacije pošto je gubio sa 3:1 od Srbije, ali je uspeo da se vrati sa dva gola za tri minuta i stigne do izjednačenja i jednog boda. Zbog toga je Kamerunu večeras protiv Brazila neophodna pobeda, a da istovremeno Srbija i Švajcarska remiziraju ili da Srbija pobedi ''sajdžije'' sa samo golom prednosti kako bi ''neukrotivi lavovi'' došli do osmine finala.

Brazilci su sve brige oko plasmana u osminu finala prebrinuli u drugom kolu grupe kada su savladali minimalnim rezultatom Švajcarsku. Prethodno je Brazil u prvoj utakmici na Mundijalu u Kataru potpuno nadigrao Srbiju i slavio pobedu od 2:0. ''Selesao'' je trenutno na prvom mestu u grupi sa šest bodova i potreban je samo bod ekipi selektora Titea kako bi iz grupe otišla u nokaut fazu sa prve pozicije.

Selektor Kameruna Rigobert Song odrekao se startnog golmana Andrea Onane kojeg je poslao kući iz disciplinskih razloga posle neslaganja oko stila igre koji je Song želeo od svog golmana, što Onana nije mogao da mu pruži. To je i jedini izostanak u Kamerunu pošto su svi ostali igrači na raspolaganju Songu za meč protiv Brazila.

''Karioke'' imaju prilično problema sa povređenim igračima. Selektor Tite ne može zbog povreda da računa na Aleksa Sandra, Nejmara i Danila, a istovremeno se možda odluči i da neke igrače odmori za osminu finala.

Kamerun i Brazil do sada su odigrali pet mečeva, a prednost je na strani Brazila koji je ostvario pet pobeda u odnosu na samo jedan trijumf Kameruna. Iako je Brazil već obezbedio plasman u narednu fazu, nema sumnje da je favorit večeras.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju