HRVATI MORAJU BITI OPREZNI: Japanci su smrt za favorite

V.D.

05. 12. 2022. u 13:13 >> 13:13

DANAS od 16 časova u osmini finala Svetskog prvenstva sastaju se Japan i Hrvatska

ХРВАТИ МОРАЈУ БИТИ ОПРЕЗНИ: Јапанци су смрт за фаворите

FOTO: AP/Tanjug

Stadion "Al Janub" u Al Vakri biće domaćin meča na kome ćemo saznati i petog putnika u četvrtfinale Svetskog prvenstva. 

Japan je možda i najprijatnije iznenađenje ovog Mundijala. Fudbaleri iz Zemlje izlazećeg sunca nisu imali sreće sa žrebom jer su zapali u grupu "E" gde su im rivali bili Španija, Nemačka i Kostarika. Bukmejkeri su pre početka prvenstva Japanu prognozirali borbu sa Kostarikom za poziciju broj tri, ali "samuraji" su već u prvom kolu oduševili ceo svet. 

Rival je bila favorizovana Nemačka koja je vodila posle prvog poluvremena, ali su u drugih 45 minuta na teren izašli neki mnogo jači i raspoloženiji Japanci i golovima fudbalera koji nastupaju u timovima Bundeslige stigli do preokreta i istorijske pobede. Strelci su bili Ricu Doan i Takuma Asano, bivši fudbaler Partizana. 

Nakon fantastične partije u prvom kolu svi su očekivali da će Japan rutinski da slavi protiv Kostarike koja je doživela katastrofu u prvom meču i bez upućenog udarca na gol Španije izgubila meč rezultatom 7:0. Puleni selektora Morijasua su bili bolji rival na tom meču, ali je Kostarika iz jedinog udarca u okvir gola na meču postigla pogodak koji joj je bio dovoljan za minimalni trijumf i tako znatno zakomplikovana situaciju u grupi pred odlučujuće poslednje kolo.

U poslednjem kolu viđen je još jedan spektakularan meč u režiji momaka iz Zemlje izlazećeg sunca. Španija je već u 11 minutu igre povela sa 1:0 golom Alvara Morate i sa tim rezultatom se otišlo na pauzu. U drugom poluvremenu ponovo ista scena kao i protiv Nemačke. U igru ponovo ulazi Ricu Doan koji postiže izjednačujući pogodak, da bi još jedan igrač koji nastupa u Nemačkoj Ao Tanaka postigao pogodak vredan prvog mesta u grupi. Da stvar bude još zanimljivija pobrinula se statistika koja kaže da je Španija imala posed lopte na meču od neverovatnih 82%.

Sa druge strane, finalisti sa poslednjeg Mundijala Hrvati su zauzeli drugo mesto u svojoj grupi "F". U prvom kolu su odigrali bez golova protiv još jednog hita prvenstva reprezentacije Maroka, koja je sa prve pozicije u grupi stigla do osmine finala.

Tanjug/AP

U drugom kolu "vatreni" su rutinski slavili protiv Kanade rezultatom 4:1, a Milan Borjan se sjajnim odbranama pobrinuo da taj poraz ne bude još ubedljiviji. U trećem kolu izabranici Zlatka Dalića su igrali odlučujući meč protiv jednih od favorita za osvajanje "boginje" reprezentacije Belgije, koju je jedino pobeda vodila u narednu fazu takmičenja. Romelu Lukaku je bio najveći tragičar tog meča zbog neverovatnih promašaja. Nakon 90 minuta igre nije bilo golova i Belgijanci su morali da pakuju kofere.

Današnji rivali su se do sada sastali dva puta na Mundijalima. Prvi put u Francuskoj 1998. godine kada je Hrvatska slavila minimalnim rezultatom i drugi put 2006. godine u Nemačkoj kada je utakmica završena najnepopularnijim rezultatom 0:0.

U ovom meču je pobednika teško prognozirati jer je ulog veliki i nema prilike za popravni pa smo se odlučili za igru na golove.

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković