DEBITANTI NA TEŠKOM GOSTOVANJU: "Grifoni" žele da prekinu crni niz

V.M.

08. 12. 2022. u 10:26

OBA tima ne znaju za pobedu u prethodnih pet kola.

ДЕБИТАНТИ НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ: Грифони желе да прекину црни низ

Foto: Profimedia

Fudbaleri Đenove će seriju slabih rezultata pokušati da prekinu na svom „Marasiju”, dok će gosti pokušati da nastave neporaženi niz koji su započeli 4. septembra.

Nakon što su prošle sezone ispali iz Serije A, „grifoni” žele da obezbede ekspresan povratak u najelitniji rang italijanskog fudbala. Posle dobrog otvaranja prvenstva trenutno se nalaze u krizi i zauzimaju petu poziciji sa 23 osvojena boda. 

U prošlom kolu izgubili su od Čitadele 0:1 na svom stadionu i nastavili niz loših igara, poslednji put sva tri boda osvojili su davnog 22. oktobra protiv Ternane. Preko nedelje otkaz je uručen Aleksandru Blesinu, a ekipu će privremeno voditi Alesandro Đilardino. Đenova igra katastrofalno kod kuće, na pet utakmica osvojila je samo dva boda, i uz SPAL je najgori domaćin u Seriji B. Najbolji igrač ekipe je iskusni Masimo Koda koji je postigao šest pogodaka i uz to dodao i dve asistencije. 

Sa druge strane Sudtirol trenutno zauzima osmu poziciju koja im garantuje plej-of za Seriju A. Zanimljivo je da Sudtirol ne zna za poraz još od kraja avgusta, ali i slabo pobeđuje. U prethodnih pet kola odigrao je sve nerešene mečeve, delovalo je da će doći do sva tri boda protiv Frozinonea u nedelju kada je poveo golom De Kola, ali je Monterizi na samom kraju utakmice poravnao na 1:1. Izabranici Pjerpaula Bizolija solidni su na gostovanjima, na sedam utakmica zabeležili su tri pobede uz po dva poraza i nerešena rezultata.

Ove dve ekipe se nikada nisu sastale u zvaničnoj utakmici, a jedini put kada su ukrstili koplja bilo je 2016. kada je u prijateljskoj utakmici Đenova slavila sa 3:0.

NAŠ TIP: G 1+ (1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)