SUKOB SEVERA I JUGA: Fabregasov Komo traži beg sa dna na Siciliji

V.M.

08. 12. 2022. u 10:52

U utakmici 16. kola Serije B, Palermo će na ''Renco Barbera'' stadionu dočekati Komo.

СУКОБ СЕВЕРА И ЈУГА: Фабрегасов Комо тражи бег са дна на Сицилији

Foto: Profimedia

Obračun dve ekipe koje igraju poprilično slabo u dosadašnjem toku takmičenja, Palermo je osvojio 18 bodova i nalazi se na 14. poziciji, dok je Komo pretposlednji na tabeli sa 15 poena.

Domaćini su se prošle sezone preko plej-ofa Serije C plasirali u Seriju B u kojoj su dosta slabo počeli i nalazili su se u zoni ispadanja sredinom oktobra, ipak, u poslednje vreme su podigli formu. U prethodnih sedam kola imaju tri pobede uz po dva remija i poraza. U nedelju su na gostovanju Beneventu slavili sa 0:1 pogotkom Matea Brunorija u 54. minutu. Palermo je na leto doveo veliki broj igrača kao i trenera Eugenija Korinija koji se nije snašao na početku mandata, ali je pronašao način da izvuče bolje igre iz svojih igrača u prethodnih mesec i po dana. Igraju solidno na ''Renco Barbera'' stadionu, na osam utakmica osvojili su 11 bodova uz gol-razliku 9:8.

Sa druge strane, nakon što je prošle sezone završio na 13. mestu u Seriji B Komo je doveo zvučna imena poput Seska Fabregasa i Patrika Kutronea u nadi da će možda i napasti plej-of za Seriju A, ali taj eksperiment za sada ne uspeva i gosti zauzimaju 19. mesto na tabeli. Ekipu je na početku sezone vodio Đakomo Gatuzo koji nije znao za pobedu u uvodnih pet kola i nakon toga je napustio klub zbog ličnih razloga, a na njegovo mesto je došao Moreno Longo. Longo je nakon traljavog početka ukomponovao ekipu i u poslednjih pet utakmica imaju pobedu, poraz i tri remija od kojih je jedan bio za vikend kada su na gostovanju sa Askolijem igrali 3:3. Njihov najveći problem je odbrana, u 15 utakmica primili su 26 golova, što je najviše u čitavoj Seriji B. Ako uzmemo u obzir da na sedam gostovanja imaju četiri poraza i tri nerešena rezultata, ekipu sa severa Italije očekuje veoma teška utakmica.

Što se tiče međusobnih susreta, poslednji put su se susreli davne sezone 2003/2004. kada je Palermo slavio dva puta, 2:1 kod kuće i 0:1 u gostima u tadašnjoj Seriji B.

S obzirom na to da Komo često igra na golove i da će Palermo juriti tri boda, očekujemo da oba tima postignu po gol na ovoj utakmici.


NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)