"CRNE MAČKE" CEPAJU "VREĆICE"? VBA želi beg sa dna

V.D.

12. 12. 2022. u 19:56 >> 19:56

SUDAR dve ekipe koje su u dobrim formama

ЦРНЕ МАЧКЕ ЦЕПАЈУ ВРЕЋИЦЕ? ВБА жели бег са дна

Profimedia

"Stadion svetlosti" večeras od 21 čas biće domaćin meča 22. kola engleskog Čempionšipa između domaće ekipe Sanderlenda i gostiju iz Vest Bromviča.

Popularne "crne mačke" su u 21. veku igrale čak u tri ranga engleskog fudbala, a u Premijer ligi su provele 11 sezona, dok je sezonu više u eliti proveo njihov današnji protivnik, ekipa VBA.

Nakon ispadanja u Ligu 1 gde je Sanderlend proveo četiri sezone, usledila je promocija u Čempionšip u kome se trenutno nalaze na 11. poziciji sa 30 bodova nakon 21 odigranog meča, što je za sedam bodova više od današnjeg rivala Vest Bromviča koji se nalazi na 22. poziciji koja vodi u niži rang sledeće sezone.

Sanderlend je doskoro bio najgori domaćin u ligi, ali je pobedom u zaostalom meču 9. kola nad favorizovanim Milvolom pokazao i da može da pobeđuje na svom stadionu. Zanimljivo je da je samo 13 od 30 bodova osvojio pred svojim navijačima. "Crne mačke" su na poslednjih pet mečeva osvojile 10 bodova i eventualnom pobedom bi se uključili u borbu za sam vrh s obzirom na to da su od mesta koje vodi u plej-of udaljeni svega četiri boda.

Popularne "vrećice" iz Vest Bromviča su pre mundijalske pauze proradile i nakon tri vezana poraza uspeli su da zabeleže isto toliko pobeda u nizu. Očigledno je da je dolazak mladog španskog stručnjaka doneo veliko poboljšanje u igri, jer je on na klupi ovog tima izgubio samo prvi meč od Šefild junajteda, da bi kasnije redom "rušio" Blekpul, KPR i Stouk. 

Bukmejkeri su pred početak sezone prognozirali borbu za vrh i promociju ekipi VBA, tako da se od ovog tima očekuje da u narednih nekoliko kola pobegne sa dna tabele.

Iskusni stručnjak na klupi Sanderlenda Toni Maubrej, koji je svojevremeno trenirao i VBA, neće moći na večerašnjem meču da računa na dugo povređenog Bolarda i mladog Francuza Mišua, dok je nastup napadača Rosa Stjuarta pod znakom pitanja. U tim bi trebalo da se vrate Benete i Vrajt koji su igrali na Mundijalu za svoje nacionalne timove.

Kod gostiju u protokolu neće biti Kin Brajan koji zbog teške povrede još nije upisao nijedan minut u ovoj sezoni i iskusni levi bek Erik Petres koji ima problema sa povredom kolena.

Ova dva tima se nisu sastala više od pet godina, a na poslednjih šest mečeva nismo videli nijednu pobedu Sanderlenda. VBA je slavio dva puta, dok je čak četiri puta bilo nerešeno.

Večeras očekujemo tvrdu i neizvesnu utakmicu u kojoj bismo blagu prednost dali domaćinu.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,98)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 3,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna