SVE JE TO FUDBAL: Nekada Bađo protiv Krespa za Evropu, a danas Serija B

V.D.

12. 12. 2022. u 13:17 >> 13:17

DERBI na severu Italije

СВЕ ЈЕ ТО ФУДБАЛ: Некада Бађо против Креспа за Европу, а данас Серија Б

Profimedia

U poslednjem meču 17. kola Serije B na stadionu "Mario Rigamonti" večeras od 20.30 sastaće se Breša i Parma.

Derbi kola je i ujedno i lokalni derbi s obzirom na to da su ova dva grada udaljena jedan od drugog svega stotinak kilometara. 

Krajem 20. i početkom 21. veka ove dve ekipe su pružale sjajne partije u Seriji A. Svi dobro pamte Brešu za koju su nastupali Dario Hubner, Roberto Bađo i Luka Toni dok je Parma sa Bufonom, Tiramom, Krespom, Dino Bađom, Ortegom, Veronom i drugima osvojila i Kup UEFA kao i Italijanski kup u sezoni 1998/1999. odnosno 2001/2002.

Parma je član Serije B drugu sezonu zaredom, a legendarni golman Đanluiđi Bufon se prošle sezone vratio u klub u kome je ponikao kako bi pomogao u povratku u elitu, ali nažalost početkom sezone je doživeo povredu kolena od koje se i dalje oporavlja, tako da je zabeležio svega tri nastupa.

Večerašnji domaćin ekipa Breše se nalazi na šestoj poziciji sa 24 osvojena boda, dok su "mlekadžije" na osmom mestu sa samo jednim bodom manje.

Breša koju je prošle sezone Monca zaustavili u plej-ofu na putu ka Seriji A je odlično krenula u ovoj sezoni i u prvih šest kola imali su čak pet pobeda, da bi na poslednjih deset mečeva uspeli samo jednom da slave na svom terenu protiv ekipe Spala. Uprava kluba i dalje ima poverenja u trenera Pepa Klotea iako rezultati koje "lavica" pruža nisu najsjajniji.

Sa druge strane Parma se takođe ne može pohvaliti nekom formom. Oni igraju po sistemu toplo-hladno i na poslednjih sedam mečeva čak su četiri puta poraženi, a poslednji put u prošlom kolu kada su na svom terenu izgubili od Beneventa, a uspeli su da promaše i jedanaesterac.

Parma je jedna od skupljih ekipa u ligi i očekivali su se bolji rezultati, ali sezona je duga i ima još mnogo da se igra, a na njihovu sreću liga je jako izjednačena i jedino ko zaista odskače je lider Frozinone.

Na poslednjih pet međusobnih susreta Breša je slavila tri puta, dok je Parma zabeležila jednu pobedu uz jedan remi.

Večeras očekujemo tvrdu utakmicu u kojoj je teško prognozirati pobednika, pa smo se zato odlučili za golove.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri