ROMA ŽELI DESETI TROFEJ U KUPU ITALIJE: ''Crveno-sivi'' su šokirali Napoli u prošlom kolu

V.M.

01. 02. 2023. u 08:20

''VUČICA'' dočekuje Kremoneze u četvrtfinalu kupa.

РОМА ЖЕЛИ ДЕСЕТИ ТРОФЕЈ У КУПУ ИТАЛИЈЕ: Црвено-сиви су шокирали Наполи у прошлом колу

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Domaćinu se otvorio put do finala, ako pobedi na večerašnjem susretu u polufinalu ga očekuje bolji iz duela Fiorentina-Torino i realno je reći da je Roma favorit u svom delu žreba. Izabranici Žozea Morinja su takmičenje u kupu započeli u prošlom kolu kada su savladali Đenovu sa 1:0 pogotkom Paola Dibale.

Sjajni Argentinac je letos doveden bez obeštećenja i pokazao se kao pun pogodak, postigao je deset golova i podelio četiri asistencije u dosadašnjem toku sezone. ''Vučica'' je za vikend doživela prvi poraz u nastavku prvenstva, izgubila je na gostovanju u Napulju sa 2:1. Ekipa iz prestonice je trenutno šesta na tabeli Serije A, ali ima samo bod manje od trećeplasiranog Lacija i očekuje je jako zanimljiva borba za plasman u Ligu šampiona. Roma je Kup Italije osvajala devet puta i ima odličnu priliku da dođe do desetog trofeja u ovom takmičenju.

Kremoneze tavori na dnu Serije A. I dalje nije upisao ligašku pobedu i osvojio je mizernih osam poena, što je deset manje od Specije koja je prvi tim izvan zone ispadanja. Gost se ove sezone vratio u elitu nakon 27 godina, ali ako se uskoro ne probudi njegov period ponovo će se vratiti u niži rang.

Što se tiče kupa, tu ''crno-sivi'' pružaju dobre partije. Prvo su savladali Ternanu sa 3:2, nakon toga su bili bolji od Modene rezulatom 4:2, a u prošlom kolu su šokirali sve izbacivši Napoli posle izvođenja jedanaesteraca. Nakon loših rezultata uprava je sredinom januara uručila otkaz Masimilijanu Alviniju i kao njegova zamena doveden je Davide Balardini.

Ovo će biti drugi obračun ovih timova u tekućoj sezoni, susreli su se već u drugom kolu Serije A kada je Roma slavila pogotkom Smolinga.

Morinjo ne može da računa na Darboa i Vajnalduma.

Gost u prestonicu dolazi bez Lokošvilija, Kvaljate i Aćele.

Roma je u dobrom ritmu i verujemo da će pred punim tribinama ''Olimpika'' ostvariti novu pobedu i tako nastaviti pohod ka desetom trofeju osvajača Kupa Italije.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)