MILANO SE DANAS DELI NA DVA DELA: Treći ''Derbi dela Madonina'' ove sezone

V.M.

05. 02. 2023. u 16:03 >> 16:03

INTER nominalni domaćin na 235. derbiju.

МИЛАНО СЕ ДАНАС ДЕЛИ НА ДВА ДЕЛА: Трећи Дерби дела Мадонина ове сезоне

Foto: Profimedia

Dva ljutita rivala izaći će na teren večeras u 20:45. Inter je verovatno jedina preostala ekipa koja može da sustigne Napoli, iako je to gotovo nemoguće, drugi je na tabeli i sakupio je 40 bodova. Sa druge strane Milan je u jako lošoj formi, prosipa bodove gde stigne, ispao je iz samog vrha tabele i više se ne nalazi na mestu koje garantuje Ligu šampiona iduće sezone.

Na prethodnih pet ligaških utakmica Inter ima tri pobede uz remi i poraz. U prošlom kolu savladao je Kremoneze rezultatom 1:2. Preko nedelje je u četvrtfinalu Kupa Italije bio bolji od Atalante golom Darmijana i tako se plasirao u polufinale u kojem će se igrati sa Juventusom.

Milan nastavlja da tone, nema pobedu na prethodne četiri utakmice i doživeo je dva uzastopna poraza od Lacija i Sasuola. Ponižavajuća je činjenica da su ''rosoneri'' na te dve utakmice primili zapanjujućih devet golova! Izabranici Stefana Piolija su trenutno peti na tabeli sa 38 osvojenih poena i pod hitno moraju da se trgnu i počnu da beleže pozitivne rezultate.

Ova dva tima su se surela 234 puta u zvaničnim utakmicama. Prednost imaju ''neroazuri'' koji su slavili na 86 duela, uz to je viđeno 69 remija i 79 pobeda ''rosonera''. Zanimljiv je podatak da se u redovima Milana nalazi Zlatan Ibrahovimić koji je postizao golove za oba tima u ovom velikom derbiju, i sa deset pogodaka ( dva za Inter, osam za Milan) je peti najbolji strelac u istoriji ovog duela. Ovo će biti treći susret ljutitih rivala ove sezone, u petom kolu Serije A slavila je ekipa Stefana Piolija sa 3:2, dok se pre nešto više od dve nedelje četa Simonea Inzagija osvetila trijumfom u Superkupu Italije rezultatom 0:3.

Nominalni domaćin nema većih problema sa izostancima i jedini koji će faliti je Dalber koji retko dobija priliku i kada je zdrav.

Što se tiče Milana on će biti bez Benasera, Florencija i Ibrahimovića, dok su pod znakom pitanja stubovi odbrane Majk Menjon i Fikajo Tomori.

Očekujemo vatrenu i borbenu utakmicu, smatramo da je Inter kvalitetnija ekipa i uz dobru formu u kojoj se nalazi očekujemo njegovu pobedu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)