BIVŠI PROTIV BUDUĆEG ŠAMPIONA? Galatasaraj čeka Trabzon i merka nova tri boda

M.T.

05. 02. 2023. u 09:50

DOMAĆIN je bez poraza u Superligi od sredine oktobra.

БИВШИ ПРОТИВ БУДУЋЕГ ШАМПИОНА? Галатасарај чека Трабзон и мерка нова три бода

Foto: Profimedia

Ekipa Galatasaraja na prvom je mestu u turskoj Superligi i ima nameru da tu poziciju učvrsti posle današnjeg meča 23. kola domaćeg šampionata u kojem će od 17 časova dočekati Trabzon na stadionu ''Nef''.

Navijači Galatasaraja odavno su zaboravili kako je to kad njihovi ljubimci izgube utakmicu u domaćem šampionatu, a poslednji put se to dogodilo 15. oktobra kada je Kajzerispor slavio sa 2:1. Od tada su izabranici trenera Okana Buruka odigrali 16 mečeva i ostvarili čak 15 pobeda uz samo jedan remi. U prethodnom kolu je međutim Galatasaraj bio na velikom ispitu pošto je gubio sa 2:1 od Umranijespora, ali je do kraja usepo da postigne još dva gola i ipak stigne do trijumfa.

Galata je na prvoj poziciji u šampionatu sa 51 bodom, šest više od najbližeg pratioca i velikog gradskog rivala Fenerbahčea, dok je na trećem mestu Bašakšehir sa 11 bodova manje. Burukov tim ima veliki adut u predstojećem meču protiv Trabzona, a to je odbrana koja je najbolja u ligi pošto je kapitulirala 16 puta od početka sezone.

Trabzon je početkom sezone u prvom meču ove dve ekipe osvojio bod u remiju bez golova, ali sada je sve teže za branioca titule šampiona Turske. U poslednjih sedam mečeva Trabzon je pretpreo tri poraza, više nego što je doživeo u prethodnih 14 kola šampionata i san o odbrani titule je gotovo iščezao.

Ekipa Abdulaha Avčija je trenutno na petoj poziciji i za Galatasarajem zaostaje 13 bodova i ovog trenutka je glavni cilj stiži Fenerbahče koji beži sedam bodova. Trabzon nije u dobroj formi kada su u pitanju gostovanja pošto je u poslednja tri meča van svog stadiona doživeo sva tri poraza.

Trener Galatasaraja Okan Buruk skoro i da nema problema sa sastavom tima,a jedini izostanak je onaj povređeno Jusufa Demira. Iako je Galatasaraj morao da juri preokret u prethodnom kolu protiv Uranijespora, malo je verovatno da će Buruk praviti velike izmene u startnoj postavi.

Nešto više problema ima Trabzon što se tiče kadrovske situacije pošto će zbog povreda izostati Marek Hamšik, Bruno Perez, Husein Tukmen, Edin Višća i Dorhan Tokoz, dok je pod znakom pitanja nastup Marka Bartre i Erena Elmalija.

Ova dva tima su poravnata u međusobnim susretima u poslednjih deset odigranih mečeva. Galatasaraj i Trabzon imaju po tri upisane pobede, dok su četiri utakmice okončane nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili