BAJERN KORISTI KRIZU KOJA DRMA PARIZ: Da li je Mbape ipak spreman za meč?

V.M.

14. 02. 2023. u 15:05 >> 15:05

PSŽ dočekuje Bajern iz Minhena u prvoj utakmici derbija osmine finala Lige šampiona.

БАЈЕРН КОРИСТИ КРИЗУ КОЈА ДРМА ПАРИЗ: Да ли је Мбапе ипак спреман за меч?

FOTO: AP

Domaćin nije mogao da izabere gore vreme da upadne u krizu, ima samo dve pobede na poslednjih pet utakmica, za vikend je izgubio od Monaka sa 3:1 i da stvar bude još gora povrede muče finaliste Svetskog prvenstva, Lionela Mesija i Kilijana Mbapea. Bajern je nakon nešto slabijeg početka drugog dela sezone ostvario tri vezane pobede i sa dosta samopouzdanja dolazi u Pariz da ostvari dobar rezultat pred revanš na ''Alijanc areni''.

PSŽ je na iznenađenje svih završio kao drugoplasirani u grupi ''H'' iza Benfike. Ekipe su bili ujednačene po broju bodova i gol-razlici, ali su ''orlovi'' postigli više pogodaka u gostima i tako su zauzeli prvo mesto. Ono što je najgore za Parižane je to što veliki broj igrača izostaje zbog povreda, u francuskim medijima se sve više piše kako Kristof Galtije gubi kontrolu nad svlačionicom i spominje se njegov odlazak iz kluba ako domaćin ne prođe u četvrtfinale.

Bajern nije imao većih problema u svojoj grupi ''C''. Zauzeo je prvo mesto pored Intera, Barse i Plzenja, ostvario je šest pobeda i sa maksimalnim učinkom se plasirao u osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja. Bavarci su u grupnoj fazi imali impresivnu gol-razliku, 18:2. Izabranici Juliana Nagelsmana su za vikend rutinski savladali Bohum sa 3:0 i tako upisali treći uzastopni trijumf u svim takmičenjima. Trenutno su prvi u Bundesligi, ali imaju samo bod više od apsolutno najvećeg hita prvenstva, Union Berlina.

Ova dva tima su se pretprošle sezone susrela u četvrtfinalu kada je bilo 3:3 nakon dva odigrana meča, ali je PSŽ prošao dalje zbog boljeg gola u gostima, naravno, pamti se i finale iz 2020. kada je Bajern golom Kingslija Komana podigao ''ušati'' trofej.

Domaćin će biti bez Mukijelea i Sančeza, pod znakom pitanja su Mbape i Ruiz, a očekuje se povratak Mesija i Veratija na teren.

Nagelsman u francuskoj prestonici neće moći da računa na Ernandeza, Mazarauija, Manea i Nojera.

Očekujemo jedan jako zanimljiv meč, Bajern je možda u boljem ritmu, ali nikada ne treba potceniti moćni PSŽ i verujemo da će oba tima postići barem po gol na meču.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024