PARTIZAN PERE OBRAZ NAKON DEBAKLA ZA VIKEND: Evropa je ''crno-belima'' omiljena scena

V.M.

16. 02. 2023. u 12:42 >> 12:42

MOLDAVSKI Šerif dočekuje izabranike Gordana Petrić u okviru šesnaestine finala Lige konferencija.

ПАРТИЗАН ПЕРЕ ОБРАЗ НАКОН ДЕБАКЛА ЗА ВИКЕНД: Европа је црно-белима омиљена сцена

FOTO: Tanjug/AP

Domaćinu se prvenstvo i dalje nije nastavilo tako da je imao samo prijateljske utakmice kako bi se pripremio za ovaj meč, na ta dva susreta odigrao je remi i doživeo poraz. Što se tiče Partizana, on je odigrao dve ligaške utakmice u drugom delu sezone, savladao je Napredak sa 1:0, ali je onda usledio šokantan poraz od Mladosti GAT, 0:4. Vredi napomenuti da će se večaršnji duel odigrati bez prisustva navijača.

Šerif je prvi u domaćem šampionatu, pred plej-of fazu ima šest poena prednosti nad Petrokubom i veliki je favorit za titulu. Domaćin je u prvom delu sezone nastupao u Ligi Evrope, zauzeo je treće mesto u grupi ''E'' u kojoj je bio sa Mančester junajtedom, Omonijom i Real Sosijedadom. Skupio je šest poena uz gol razliku 4:10 i na taj način se plasirao u Ligu konferencija.

Srpski predstavnik je najbolje partije ove sezone pružao upravo u Evropi, u grupi ''D'' zauzeo je drugo mesto. U poslednjem kolu imao je priliku da pobedom protiv Slovacka zauzme prvo mesto i plasira se direktno u osminu finala ali je odigrao 1:1 sa Česima i prvu poziciju je zauzela Nica. ''Crno-beli'' su grupnu fazu završili sa devet bodova, a najviše se pamte dva trijumfa protiv Kelna koji su ''parnom valjku'' doneli prevagu i plasman u narednu fazu takmičenja. Što se tiče domaćeg prvenstva, izabranici Gordana Petrića su drugi na tabeli i zaostaju 11 bodova za liderom Crvenom zvezdom. Gost je za vikend doživeo veliku sramotu i na svom terenu je poražen od strane Mladosti GAT rezultatom 0:4.

Ova dva tima su se poslednji put susrela u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2005. godine kada je Partizan slavio u dvomeču ukupnim rezultatom 1:0.

Šerif će biti bez Akanbija, dok je pod znakom pitanja Utara.

Partizan će u Moldaviji biti bez usluga kapitena Slobodana Uroševića koji je suspenodavn zbog prikupljenih žutih kartona.

Očekujemo jednu tvrdu, borbenu utakmicu. Verujemo da neće biti puno golova, kao i da će ''crno-beli'' ostati neporaženi pred revanš u Beogradu.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 15:59

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024