SERGEJEV LACIO JE FAVORIT ZA TROFEJ: Prva prepreka ne bi trebala da predstavlja problem

V.M.

16. 02. 2023. u 10:42 >> 10:42

''NEBESKOPLAVI'' dočekuju Kluž u prvoj utakmici šesnaestinefinala Lige konferencija

СЕРГЕЈЕВ ЛАЦИО ЈЕ ФАВОРИТ ЗА ТРОФЕЈ: Прва препрека не би требала да представља проблем

FOTO: Tanjug/AP

Rimljani su opali u formi, nemaju pobedu na prethodne četiri utakmice u svim takmičenjima i nadaju se da protiv inferiornijeg protivnika mogu prekinuti taj negativni niz večeras na ''Olimpiku''.  Kluž je takođe zapao u krizu, nakon što je posle dugo vremena konačno preuzeo prvo mesto u rumunskom prvenstvu doživeo je dva uzastopna poraza i sada opet zaostaje za vodećim Farulom.

Lacio je za vikend imao priliku da se vrati u vrh zabele Serije A protiv Atalante, ali je izgubio na svom terenu rezultatom 0:2. Trenutno je šesti sa 39 bodova, što je dva manje od četvrtoplasirane Rome i očekuja ga velika borba za plasman u Ligu šampiona. Sada pažnju okreće Ligi konferencija u kojoj je uz Vest Hem najveći favorit za osvajanje trofeja. ''Nebeskoplavi'' su u prvom delu sezone nastupali u Ligi Evrope. U veoma interesantnoj grupi ''F'' sve ekipe su imale po osam bodova, ali je domaćin zbog lošije gol-razlike završio na trećem mestu i tako se našao u Ligi konferencija.

Što se tiče Kluža, rumunski prvak je za vikend takođe doživeo poraz, bolja od njega bila je Univerzitea sa 2:0 i tako je ponovo ispustio priliku da se preuzme prvo mesto na prvenstvenoj tabeli. Što se tiče Evrope, gost je nastupao u grupi ''G'' Lige konferencija, u njoj su još bili Sivaspor, Slavija i Balkani. Izabranici Dana Petreskua su sa deset poena završili na drugom mestu tik iza turksog predstavnika koji je imao 11 bodova.

Ova dva tima su se susrela u grupnoj fazi Lige Evrope u sezoni 2019/2020, na tadašnja dva susreta viđena je pobeda Lacija od 1:0 uz trijumf Kluža 2:1.

Domaćin će na večerašnjem duelu biti bez Radua i Romera, dok je pod upitnikom letošnje pojačanje iz Milana, štoper Alesandro Romanjoli.

Kluž u prestonicu Italije dolazi bez Gabriela Debeljuha koji već dugo odsustvuje zbog povrede.

Očekujemo da Lacio rutinski odradi posao na svom ''Olimpiku'' i da pred svojim navijačima upiše ubedljivu pobedu uz pomoć koje bi bez puno pritiska putovao na revanš u Rumuniju.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 15:59

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!