MONAKO MELJE SVE REDOM: Imaju li ''farmaceuti'' lek koji može da ga zaustavi?

V.M.

16. 02. 2023. u 11:10

BAJER Leverkuzen dočekuje ''kneževe'' u prvoj utakmici jednog od zanimljivijih dvomeča šesnaestine finala Lige Evrope.

МОНАКО МЕЉЕ СВЕ РЕДОМ: Имају ли фармацеути лек који може да га заустави?

FOTO: Tanjug/AP

''Farmaceuti'' igraju promenljivo nakon pauze, na poslednjih pet ligaških utakmica ostvarili su tri pobede i doživeli dva poraza. Za vikend su savladali Hofenhajm i u dobroj atmosferi dočekuju večerašnji susret. Monako je neporažen u drugom delu sezone, pruža fenomenalne partije koje je kruniosao za vikend kada je savladao vodeći PSŽ rezultatom 3:1.

Bajer je dosta slabo započeo sezonu, jedno vreme je i bio u zoni ispadanja, ali sve se promenilo od kada je Ćabi Alonso zaseo na klupu. Španski stručnjak je konsolidovao ekipu koja se popela na osmo mesto tabele Bundeslige. ''Farmaceuti'' su u Ligi Evrope završili nakon što su u grupi ''B'' Lige šampiona zauzeli treće mesto. Domaćin je dosta slabo nastupio u najeltinijem evropskom takmičenju, postigao je samo četiri gola i osvojio pet bodova, isto kao i Atletiko od kojeg je bio bolji u međusobnim duelima i zbog toga je obezbedio plasman u ovo takmičenje.

Što se tiče Monaka, francuski predstavnik se nalazi u sjajnom ritmu. Nakon pauze ima sedam pobeda uz dva remija i trentno je treći na tabeli Lige 1 sa 47 osvojenih bodova. ''Kneževi'' su u prvoj fazi Lige Evrope zauzeli drugo mesto u zanimljivoj grupi ''H''. Imali su isto bodova kao Ferencvaroš koji je bio bolji u međusobnim duelima, treće mesto u grupi zauzeo je Trabzon sa devet poena, dok je poslednjeplasirana bila Crvena zvezda koja je pokupila šest bodova. Gost je trijumfovao na svoja poslednja tri susreta i želeće danas da produži tu seriju.

Ova dva tima su se poslednji put susrela u sezoni 2016/2017 kada su zajedno nastupali u grupi ''E'' Lige šampiona, na jednom meču je slavio Leverkuzen dok je na drugom viđena podela bodova.

Ćabi Alonso ne može da računa na Aranguiza i Luneva, dok je pod upitnikom centarfor  Patrik Šik.

Monako nema većih problema sa izostancima i jedino su neizvesni nastupi Sara i Vandersona.

Očekujemo jednu dobru utakmicu između dve poprilično ujednačene ekipe i verujemo da će večeras oba tima postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 15:59

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!