JUG ITALIJE STRPLJIVO ČEKA TITULU: ''Neroverdi'' su se razigrali

V.M.

17. 02. 2023. u 13:20 >> 13:21

SASUOLO dočekuje Napoli u prvoj utakmici 23. kola Serije A.

ЈУГ ИТАЛИЈЕ СТРПЉИВО ЧЕКА ТИТУЛУ: Нероверди су се разиграли

FOTO: Tanjug/AP

Nakon veoma slabog otvaranja drugog dela sezone, domaćin je uhvatio zalet, neporažen je na prethodne četiri utakmice i pokušaće da produži taj niz protiv najbolje ekipe u ligi. Sa druge strane, Napoli sigurno korača ka tituli. Gost igra fenomenalno tokom čitave sezone, ima plus 15 u odnosu na Inter i od mogućih 66 bodova osvojio je čak 59 u dosadašnjem toku takmičenja.

Sasuolo je trenutno 15. na tabeli sa 24 boda, što je sedam više u odnosu na Veronu koja je prvi tim ispod crte. Izabranici Alesija Dionizija su drugi deo sezone započeli sa tri vezana poraza i bili su blizu zone ispadanja, ali su nakon toga usledili remiji sa Udinezeom i Moncom, kao i trijumfi protiv Milana i Atalante. ''Neroverdi'' igraju promenljivo na svom terenu ove sezone, na deset utakmica pokupili su 14 poena.

Napoli je u sjajnom ritmu, nakon što je drugu polusezonu započeo porazom od Intera ostvario je šest vezanih ligaških pobeda. Poslednja žrtva bio mu je Kremoneze kojeg je savladao rezultatom 3:0. Gost ima najbolji napad u ligi, postigao je čak 54 pogotka za sada, a najveće zasluge za to idu centarforu Viktoru Osimenu. Sjajni Nigerijac je tresao mrežu čak 17 puta i prvi je na listi strelaca Serije A.

Jedini razočaravajući trenutak za ekipu sa juga Italije je bilo ispadanje u kupu, u osmini finala bolji od njih bio je Kremoneze nakon izvođenja jedanaesteraca. Napolitance iduće nedelje očekuje osmina finala Lige šampiona u kojoj će ukrstiti koplja sa prošlogodišnjim osvajačem Lige Evrope, Ajntrahtom iz Frankfurta.

Na prvom susretu ovih ekipa u tekućoj sezoni Napoli je ostvario dominantnu pobedu od 4:0, ekipu je do trijumfa vodio Osimen koji je postigao tri gola na toj utakmici.

Domaćin će biti bez Muldura i Toljana. Spaletni nema problema sa biranjem sastava ali videćemo da li će odlučiti da odmori neke nosioce igre za utakmicu Lige šampiona jer ima pozamašnu prednost u odnosu na Inter.

Očekujemo jednu dobru, zanimljivu utakmicu u kojoj verujemo da će oba tima postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 13:59

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!