GRADSKI DERBI U NAJVEĆEM EVROPSKOM GRADU: Lokomotiva se ove sezone muči sa Spartakom

M.T.

22. 02. 2023. u 09:05

"GLADIJATORI" su slavili u oba prethodna meča.

ГРАДСКИ ДЕРБИ У НАЈВЕЋЕМ ЕВРОПСКОМ ГРАДУ: Локомотива се ове сезоне мучи са Спартаком

FOTO: AP/Tanjug

Kup Rusije u fudbalu, koji se ove godine održava u nešto drugačijem formatu kako bi klubovi koji ne mogu da igraju Evropu zbog sankcija bar na neki način nadoknadili manjak mečeva, stigao je do četvrtfinalne faze, a odmah na startu predviđen je gradski derbi u kojem će moskovska Lokomotiva na stadionu ''RDZ Arena'' dočekati Spartak danas od 18 časova u prvom meču.

Pauza u ruskom prvenstvu na snazi je još od sredine novembra i završiće se početkom marta, a u međuvremenu su klubovi mogli da igraju samo prijateljske mečeve, kao i završnicu grupne faze kupa.

Lokomotiva je ove sezone u veoma teškoj situaciji i moraće mnogo da se potrudi kako bi izborila opstanak. Tokom pauze, ekipa trenera Mihaila Galaktionova imala je sedam prijateljskih mečeva u kojima je zabeležila pet pobeda uz po jedan poraz i nerešen meč. U poslednjem prijateljskom meču pre nedelju dana, Lokomotiva je ubedljivo savladala Fursan Hispaniju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 5:0, ali će to biti od malo koristi protiv raspoloženog Spartaka.

Potencijalno bi kup mogao da bude čak i manje važno takmičenje za Lokomotivu upravo zbog situacije u kojoj se tim nalazi u ligi. Lokomotiva je trenutno tek na 14. mestu sa kojeg se igra doigravanje za opstanak u ligi sa 13 bodova, jednim više od Himkija i sedam od praktično prežaljenog Torpeda.

Spartak je na pauzu otišao nešto lošijeg raspoloženja pošto je poražen u poslednje dve utakmice grupne faze kupa od Samare i Zenita na penale. Čak ni dva vezana neuspeha nisu koštala Spartak prvog mesta u grupi upravo ispred Zenita. Tokom pauze ekipa trenera Giljea Abaskala odigrala je pet prijateljskih mečeva i ostvarila četiri pobede uz jedan nerešen rezultat.

U Premijer ligi Spartak će u nastavku sezone pokušati da nadoknadi zaostatak za Zenitom. Moskovljani su trenutno na drugom mestu sa 36 osvojenih bodova, dok tim iz Sankt Peterburga na vodećoj poziciji ima šest više.

U poslednjih deset mečeva ovih timova prednost je na strani Spartaka koji je uspeo da upiše pet trijumfa, dok je Lokomotiva slavila samo dva puta, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. U oba meča ove sezone koja su igrana u okviru Premijer lige Rusije, Spartak je bio uspešniji. Sredinom septembra je Spartak slavio pobedu minimalnim rezultatom, dok je nepuna dva meseca kasnije u gostima Spartak uspeo da savlada Lokomotivu sa 2:1.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev