DA LI JE MOGUĆ PREOKRET NA ''ROAZON PARKU''? Zaostatak iz prvog meča nije nenadoknadiv

V.M.

23. 02. 2023. u 10:35

REN juri minus od jednog gola u revašu protiv Šahtjora.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋ ПРЕОКРЕТ НА РОАЗОН ПАРКУ? Заостатак из првог меча није ненадокнадив

Profimedia

Na susretu pre sedam dana ukrajinski predstavnik je poveo 2:0 golovima Kriskiva i Bondarenka, ali je Karl Toko Ekambi smanjio zaostatak i tako obezbedio Renu nadu da može da potpunog preokreta na današnjoj utakmici.

''Crveno-crni'' su za vikend ponovo pokazali koliko su jaki na svom terenu i savladali su Klermon bez većih problema sa 2:0. Ren je ubedljivo najbolji domaćin u Ligi 1, na 13 utakmica kod kuće ostvario je 11 pobeda i doživeo samo dva poraza. Trenutno je peti na tabeli francuskog prvenstva i očekuje ga borba za plasman u Evropu iduće sezone. Što se tiče Lige Evrope, izabranici Bruna Ženesioa su u grupi ''B'' zauzeli drugo mesto sa 12 osvojenih bodova. Mogli su do prve pozicije u poslednjem kolu, ali su remizirali sa AEK-om iz Larnake na ''Roazon parku'' rezultatom 1:1.

Sa druge strane, Šahtjor je do ovog takmičenja došao preko Lige šampiona, jer je u njoj završio kao trećeplasirani u grupi ''F''. Ukrajinci su u najeltinijem evropskom takmičenju ostvarili pobedu, tri remija i dva poraza, što nije bilo dovoljno za prolaz. Pošto mu se domaće prvenstvo prvenstvo ne igra, gost je formu održavao preko prijateljskih utakmica. U proteklih mesec dana je odigrao čak pet duela u kojima je upisao pobedu, poraz i čak tri remija. Četa Igora Jovićevića će biti odmorna za ovaj meč i potrudiće se da sačuva prednost koju je stekla pre sedam dana.

Pre ovosezonskih obračuna, ove dve ekipe su koplja poslednji put ukrstila davne 2005. takođe u Ligi Evrope, u grupnoj fazi slavila je ekipa iz Donjecka sa 0:1.

Domaćin će biti bez Asinonja, Zeke, Terijea i Traorea.

Igor Jovićević večeras nema većih problema sa povredama i jedini koji će izostati su Šved i Kornienko.

Očekujemo da vidimo jednu jako interesantnu utakmicu, verujemo da je Ren kvalitetnija ekipa i da će pred svojim navijačima uspeti da nadoknadi minus iz prvog susreta i da će se plasirati u narednu fazu takmičenja.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024