DA LI JE VREME ZA PRVI TRIJUMF PROTIV SPORTINGA? Midtjiland sa dobrim šansama čeka Portugalce

M.T.

23. 02. 2023. u 09:45

PRVI meč završen je remijem 1:1.

ДА ЛИ ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ПРВИ ТРИЈУМФ ПРОТИВ СПОРТИНГА? Мидтјиланд са добрим шансама чека Португалце

Profimedia

Midtjiland je bio pred pobedom u Lisabonu, ali je na kraju odigrao nerešeno sa Sportingom u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, pa večeras od 18.45 u Herningu na ''MCH areni'' danski predstavnik ima lepu priliku da napravi eventualno iznenađenje i plasira se u osminu finala drugog fudbalskog takmičenja po kvalitetu u Evropi.

Bilo je jasno da je za Midtjiland u prvom meču bila rezervisana uloga autsajdera i zaista je danski predstavnik bio u podređenom položaju tokom većeg dela meča. Međutim, ekipa Alberta Kapelasa bila je na pragu iznenađujuće pobede pošto je povela u 77. minutu golom Egipaćanina Emama Ašura. Ipak, Sporting je uspeo da stigne do izjednačenja praktično u poslednjim trenucima utakmice kada je Sebastijan Koates bio najviši u skoku i glavom savladao golmana Losla.

Midtjiland je uspeo da se podigne u pravom trenutku pošto je pred meč u Lisabonu bio u seriji od pet utakmica bez pobede u domaćem šampionatu. Remi protiv Sportinga motivisao je Kapelasove učenike koji su u ponedeljak u 18. kolu danskog prvenstva savladali Viborg sa ubedljivih 4:0 uz het-trik za poluvreme Gustava Isaksona.

Spoting je pre prvog meča protiv Midtjilanda imao seriju od četiri meča bez poraza koja se završila pred dolazak Danaca pošto su ''lavovi'' izgubili u derbiju od Porta pred svojim navijačima. Posle remija pre sedam dana, Amorimov tim uspeo je u Primeiri da ponovo slavio pošto je savladao Šaves sa 3:2. ''Lavovi'' su u Ligu Evrope stigli iz Lige šampiona, a trenutno su u domaćem prvenstvu na četvrtom mestu sa 41. osvojenim bodom,  što je osam manje od Brage koja za sada drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za najelitnnije evropsko takmičenje.

Midtjiland će na ovom meču biti oslabljen neigranjem veznjaka Emilijana Martineza koji je u prvom meču dobio žuti karton kojim je zaradio suspenziju, a trener Albert Kapelas zbog povrede neće na rasplaganju imati Žuniora Brumada koji je propustio prethodna dva meča danskog tima. Očekuje se da napad domaćina predvode Isakson, Frederik Heiselberg i Valdemar Andresen.

Što se tiče gosta, u timu nema samo duže odsutnog Danijela Bragance, dok se u prošlom kolu Primerie u ekipu vratio Hidemasa Morita i očekuje se da bude u startnoj postavi u timu Rubena Amorima.

Ovo će biti četvrti duel ovih ekipa u Ligi Evrope, a Midtjiland nema pobedu protiv portugalskog predstavnika. Sporting je na prethodna tri meča ostvario dve pobede uz prošlonedeljnu nerešenu utakmicu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev