SELTI GORI POD NOGAMA: Osasuna vezala dve važne pobede i rasterećena dočekuje goste iz Viga

O. M.

06. 03. 2023. u 12:18

OSASUNA dočekuje Seltu iz Viga u 25. kolu španske La lige.

СЕЛТИ ГОРИ ПОД НОГАМА: Осасуна везала две важне победе и растерећена дочекује госте из Вига

FOTO: EPA

Crveni sa "El Sadara" u ovaj meč ulaze posle dve vezane pobede koje su ostvarili na gostovanju Sevilji u ligi (3:2) i u prvom susretu polufinala Kupa kralja protiv Atletik Bilbaa (1:0). Abde Ezalzuli je doneo obe pobede Osasuni, bio je jedini strelac u Kupu, dok je protiv Sevilje ušao u igru u 81. i postavio konačan rezultat četiri minuta kasnije.

Selta je u prošlom kolu savladala Valjadolid sa 3:0, a pre toga ekipa iz Viga je gostovala Sosijedadu i izborila 1:1.

Osasuna je trenutno deveta sa 33 boda, četiri manje, uz utakmicu manje, od mesta koje vodi u Ligu konferencija, ali tim iz Pamplone ima dobre izglede da se preko Kupa kralja dočepa Lige Evrope. Revanš polufinala zakazan je tek za početak aprila tako da Osasuna do tada može da se posveti popravljanju pozicije na tabeli La lige. O tome je pred ovaj susret govorio i trener Jagoba Arazate.

- Imamo četiri veoma važne ligaške utakmice pre revanša.

S druge strane, Selta je trinaesta sa 27 bodova, samo dva više od Almerije koja zauzima 18. mesto koje vodi u Segundu. 

U prvom delu sezone bilo je 2:1 za Osasunu posle preokreta u režiji dvostrukog strelca Ezekiela "Čimija" Avilje. Jedini gol za Seltu postigao je veteran Jago Aspas.

Selta je posle zimske pauze značajno popravila igru u gostima, a Osasuna nije toliko sigurna kod kuće. "El Sadar" je pao već pet puta ove sezone, tako da gosti iz Viga imaju čemu da se nadaju.

Zanimljiv statistički podatak kada ove dve ekipe igraju ponedeljkom daje gostima dodatnu nadu. Osasuna nikada u istoriji La lige nije pobedila kao domaćin kada je igrala prvog dana u sedmici. Na devet takvih mečeva ostvarila je šest nerešenih i tri poraza. Selta, s druge strane, nije poražena na pet poslednjih gostovanja ponedeljkom. Ipak, to je sad statistički podatak, dok stanje na tabeli La lige govori u prilog tome da je Osasuna favorit.

Poslednji put ovi rivali su se sastali u Pamploni, avgusta 2021. godine, kada je bilo 0:0. Selta je u glavnom gradu pokrajine Navara slavila daleke 2014. godine. 

Osasuna će igrati bez defanzivca Rubena Penje koji je povređen od januara. Selta i dalje ne može da računa na prvog golmana Agustina Markesina i defanzivca Mingezu koji su povređeni, dok Peruanac Renato Tapija i dalje služi kaznu zbog crvenog kartona koji je zaradio za samo pet minuta provedena na terenu protiv Sosijedada.

NAŠ PREDLOG: 1X (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca