"JORGANDŽIJE" NASTAVLJAJU NIZ: Đirona nikada nije pobedila Atletiko

O. M.

13. 03. 2023. u 09:15

ATLETIKO Madrid gostuje Đironi u poslednjoj utakmici 25. kola španske La lige.

ЈОРГАНЏИЈЕ НАСТАВЉАЈУ НИЗ: Ђирона никада није победила Атлетико

Foto: Tanjug

"Jorgandžije" dolaze u Kataloniju sa željom da nastave niz od osam utakmica bez poraza u prvenstvu i tako učvrste treću poziciju na tabeli. Real Sosijedad je u nedelju osvojio bod na gostovanju Majorki, čime se bodovno izjednačio sa Atletikom, obe ekipe sada imaju po 45, dok ambicije za plasman u Ligu šampiona zadržava i Betis koji na petom mestu zaostaje sam tri boda za ovim dvojcem.

Zato je izabranicima Dijega Simeonea neophodna pobeda na gostovanju u Kataloniji. Dobar zamajac dao im je prošlonedeljni trijumf nad Seviljom od 6:1, dok je Đirona izgubila 3:2 na gostovanju Hetafeu.

Dok je goleada na utakmici Atletiko - Sevilja iznenađenje, imajući u vidu stil igre Dijega Simeonea, rezultat iz predgrađa Madrida nije, jer na utakmicama Đirone ove sezone pada najviše golova u Španiji. Katalonska ekipa ima gol-razliku 38:38, što znači da na njenim utakmicama pada u proseku više od tri gola. 

Đirona igra odlično ove sezone na svom Montilivi stadionu. Doživela je samo tri poraza, od čega dva početkom sezone, u prvih sedam kola, a treći tek krajem januara protiv Barselone i to minimalnih 0:1.

Ali Đirona u ponedeljak dočekuje madridski Atletiko, ekipu koju nikada nije pobedila u sedam dosadašnjih međusobnih susreta. Dva poslednja pripala su "jorgandžijama", 2:1 ove jeseni i 2:0 na proleće 2019, a prethodnih pet puta kada su se sastajali nije bilo pobednika.

Đirona se ove godine vratila u La ligu posle tri sezone u Segundi i cilj na početku sezone bio je opstanak. "Belocrveni" su u prva 24. kola skupili 30 bodova i trenutno su četiri poena iznad opasne zone. Prošle sezone za opstanak u ligi bilo je dovoljno 39 bodova, što znači da katalonski tim sa tri pobede u preostalih 14 utakmica ispunjava cilj.

Atletiko je prošlu sezonu završio na trećem mestu, a i ove se odavno oprostio od snova o tituli. ''Crveno-belima'' ostaje borba za Ligu šampiona sa Sosijedadom i Betisom, a dobra strana eliminacije iz evropskih takmičenja i Kupa kralja je ta da se Atletiko može u potpunosti posvetiti odbrani trećeg mesta.

Posle tri remija ovih rivala na Montiliviju vreme je za prvi trijumf Atletika u Đironi. 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2.10) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA OVO UOPŠTE NIJE OČEKIVALA! Evo šta je Novak Đoković rekao na Centralnom terenu posle podviga na Vimbldonu