INTER U PORTU BRANI MINIMALAC: "Zmajevo gnezdo" je ove sezone palo samo dva puta

O. M.

14. 03. 2023. u 16:44 >> 16:44

PORTO dočekuje Inter u revanšu osmine finala Lige šampiona.

ИНТЕР У ПОРТУ БРАНИ МИНИМАЛАЦ: Змајево гнездо је ове сезоне пало само два пута

FOTO: AP/Tanjug

"Neroazuri" su pobedili u prvoj utakmci sa 1:0, golom Romelua Lukakua u 86. minutu. Taj pogodak pao je nekoliko minuta nakon što je Porto ostao sa desetoricom posle isključenja veziste Otavija.

Od tada, odigrali su tri utakmice u Seriji A. Pobedili su na svom terenu Leće sa 2:0, ali su poraženi na oba gostovanja - 0:1 od Bolonje i 1:2 od Specije. I dalje je prvi pratilac neprikosnovenog lidera Serije A Napolija, ali su se Lacio, Milan i Roma opasno približili.

Porto je u međuvremenu doživeo iznenađujući poraz u Ligi Portugala od Žil Visentea, ali je potom vezao dve pobede, prvo na gostovanju Šavezu a onda i kod kuće protiv Eštorila, čiju mrežu je načeo srpski reprezentativac Marko Grujić. "Zmajevi" su drugi iza Benfike koja ima osam bodova prednosti deset kola do kraja.

Uprkos porazu u prvoj utakmici, kojim je prekinut niz od 22 utakmice bez poraza, trener Porta Seržio Konseisao pohvalio je izdanje svojih pulena. 

Ipak, ako bi se gledala statistika "zmajeva" u eliminacionoj fazi evrokupova, nemaju čemu da se nadaju. Razlog je što su od poslednjih sedam puta kada su izgubili prvu utakmicu samo jednom prošli dalje a šest puta ispali. Nešto je drugačija situacija kada ugoste italijanske klubove, jer su ih poslednja četiri puta pobeđivali.

Poslednji susret ove dve ekipe u Portu desio se u sezoni 2005/06. kada su bili u istoj grupi Lige šampiona. Porto je pobedio sa 2:0, ali je to bio jedini trijumf te godine i završili su kao četvrti u grupi iza Intera, Rendžersa i Artmedije, koja je u grupnu fazu ušla tada izbacivši Partizan.

Sezonu pre ove igrali su u osmini finala kada je Inter eliminisao tadašnjeg šampiona Evrope. U Portu je bilo 1:1, a u Milanu 3:1 za Inter.

Kažnjenog Otavija u postavi Intera zameniće ili ofanzivniji Andre Franko ili Eustakio ako se Konseisao odluči za nešto oprezniju igru od starta. U tom slučaju rovitog Eustakija u nastavku bi mogao da zameni oporavljeni Brazilac Galeno, koji se protiv Eštorila vratio na klupu i odigrao poslednjih dvadesetak minuta, zamenivši upravo Eustakija.

U tim Intera u odnosu na meč sa Specijom vratiće se golmana Onana koga je Simone Inzagi odmarao i verovatno se pokajao pošto je veteran Samir Handanović loše obavio posao na tom meču. Žoakin Korea se vratio i biće na klupi. Možda uđe u drugom poluvremenu, dok će Slovak Škrinijar na povratak sačekati verovatno do derbija Italije protiv Juventusa koji je na programu sledećeg vikenda.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA RADI OVAJ ČOVEK... Novak Đoković ne samo da je stigao na Vimbldon, već tamo - nema mira (VIDEO)