SKUPOCENA MAŠINERIJA SE PALI: Čelsi juri treću uzastopnu prvenstvenu pobedu

V.M.

18. 03. 2023. u 14:34 >> 14:34

''PLAVCI'' dočekuju probuđeni Everton u poslednjoj utakmici subotnjeg programa Premijer lige.

СКУПОЦЕНА МАШИНЕРИЈА СЕ ПАЛИ: Челси јури трећу узастопну првенствену победу

FOTO: EPA

Čelsi konačno igra kako se od njega očekuje, vezao je tri pobede u svim takmičenjima i u odličnoj atmosferi dočekuje današnji susret. Sa druge strane, Everton je prošlog vikenda slavio protiv Brentforda i tako je pobegao iz zone ispadanja.

Grejam Poter je do skoro bio na ivici otkaza, ali mladi stručnjak je uspeo da pronađe način da prodrma igrače koji su izbacili Dormtund u osmini finala Lige šampiona i u prvenstvu vezali dve pobede, bolji su bili od Lidsa i Lestera.

Čelsi je trenutno deseti na tabeli sa 37 osvojenih bodova, što je pet poena manje od šestoplasiranog Liverpula, tako da bi ''plavci'' mogli da se bore za plasman u Evropu iduće sezone. 

Još jedan način da se domaćin plasira u Evropu je da osvoji Ligu šampiona, nakon što je izbacio Dortmund očekuje ga četvrtfinalni duel sa Real Madridom.

Everton vidno igra bolje od kada je na klupu umesto Franka Lamparda zaseo Šon Dajš. Na poslednjih pet utakmica ''karamele'' su ostvarile dve pobede, doživele isto toliko poraza i odigrale remi sa Forestom.

Gost je uspeo da pobegne iz zone ispadanja i sada se nalazi na 15. mestu, ali ima samo bod više od Bornmuta koji je prvi tim ispod crte, tako da ne sme da se opusti i mora da nastavi sa dobrim rezultatima. 

Ova dva tima su se susrela u prvom kolu kada je Čelsi pogotkom Žoržinja sa bele tačke slavio na ''Gudison parku''.

Poter na večerašnjem susretu neće moći da računa na Azpilikuetu, Broju i Silve, pod znakom pitanja su nastupi Džejmsa, Sterlinga, Kantea i Obamejanga.

Gost u prestonicu dolazi bez Taunzenda.

Očekujemo da Čelsi upiše nova tri boda pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili