ARSENAL SIGURNO KORAČA KA TITULI: ''Orlovi'' smenili trenera pred jedno od najtežih gostovanja u Engleskoj

V.M.

19. 03. 2023. u 09:00

LIDER Premijer lige dočekuje Kristal palas od 15 časova na ''Emirejtsu''.

АРСЕНАЛ СИГУРНО КОРАЧА КА ТИТУЛИ: Орлови сменили тренера пред једно од најтежих гостовања у Енглеској

FOTO: AP/Tanjug

Arsenal je preko nedelje ispao iz Lige Evrope nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca od Sportinga i sada može potpuno da se fokusira na osvajanje Premijer lige. Palas igra katastrofalno u drugom delu polusezone, i dalje nema pobedu u 2023. godini, ali zbog solidnih rezultata pre pauze za Svetsko prvenstvo nalazi se na 13. mestu.

''Tobdžije'' su ponovo uhvatile zalet u prvenstvu i vezale su pet uzastopnih pobeda. Prošlog vikenda rutinski su savladale Fulam sa 0:3 na ''Krejven kotidžu''. Ono što dodatno raduje Mikela Artetu je povratak Gabrijela Žezusa na teren, nakon dugog odsustva brazilski centarfor je odigrao ukupno 60 minuta protiv Fulama i Sportinga i mnogo će značiti ekipi u završnici prvenstva.

Arsenal igra odlično na ''Emirejtsu'' ove sezone, na 13 utakmica ostvario je deset pobeda uz dva remija i poraz od Mančester sitija.

Domaćin je poslednju titulu osvojio pre 19 godina i mora da dobija ovakve mečeve ako želi da vrati trofej namenjen prvaku Engleske u svoje vitrine.

Kristal palas bez puno očekivanja dolazi na stadion gradskog rivala. Gost je poslednju ligašku pobedu ostvario 31. decembra kada je bio bolji od Bornmuta, a nakon te utakmice odigrao je pet remija i doživeo šest poraza. Poslednji koji ga je savladao bio je Brajton, pre par dana na ''Ameksu'' sa 1:0. Ta utakmica je bila ''kap koja je prelila čašu'' i uprava je odlučila da smeni Patrija Vijeru nakon 18 meseci na klupi kluba. Zanimljiv je podatak da je Francuz veći deo svoje fudbalske karijere proveo upravo u Arsenalu, nosio je dres ''tobdžija'' punih 11 sezona, jedan je od najboljih igrača u bogatoj istoriji engleskog velikana i upravo je on čovek koji je podigao poslednji trofej prvaka koji je Arsenal osvojio 2004. godine. I dalje mu nije pronađena adekvatna zamena i ekipu će voditi trener omladinske ekipe, Padi Mekarti koji će imati pakleni debi na ''Emiratima''.

Što se tiče međusobnih duela, u skorijoj istoriji blagu prednost ima Arsenal koji je na prethodnih pet utakmica slavio dva puta, viđeno je isto toliko remija, dok je Palas ostvario jednu pobedu.

Arteta neće moći da računa na Tomijasua, Nketiju i Elnenija.

Sa druge strane, Mekarti će biti bez prva dva golmana ekipe, Guaite i Džonstona, tako da će mrežu čuvati Vitvort.

Očekujemo da Arsenal rutinski odradi posao pred svojim navijačima i ponovo pobegne Sitiju na plus osam.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a