''DERBI DELA KAPITALE'': Može li Sergejev Lacio da nastavi sa sjajnim igrama u Seriji A protiv Dibale i družine?

V.M.

19. 03. 2023. u 09:30

LACIO dočekuje Romu u 180. zvaničnom okršaju velikih rivala.

ДЕРБИ ДЕЛА КАПИТАЛЕ: Може ли Сергејев Лацио да настави са сјајним играма у Серији А против Дибале и дружине?

Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Ovaj derbi ima veliki značaj jer se obe ekipe bore za plasman u Ligu šampiona. Lacio je trenutno treći sa 59 bodova, dok Roma zauzima peto mesto sa dva boda manje. Oba tima su preko nedelje imala obaveze u Evropi. ''Nebeskoplavi'' su jurili zaostatak od jednog gola protiv AZ u Holandiji, ali su poraženi rezultatom 2:1 i ispali su iz osmine finala Lige konferencija iako su bili jedni od glavnih favorita za osvajanje takmičenja. Sa druge strane, Roma je odbranila prednost iz prvog meča protiv Sosijedada i plasirala se u četvrtfinale Lige Evrope u kojem će se sastati sa Fejenordom.

Ovo će biti 180. zvanični ''Derbi dela Kapitale'', prednost ima Roma koja je slavila 67 puta, naspram 63 remija i 49 pobeda Lacija, ali drugačija je priča kada su ''nebeskoplavi'' nominalni domaćini, jer je u takvom scenariju ''vučica'' poslednji put trijumfovala 2016. godine. Nakon toga Lacio je slavio četiri puta kada je stadion ispunjen njegovim navijačima, a viđene su dve podele bodova. Na prvom ovoseznskom derbiju četa Maurucija Sarija je slavila pogotkom Felipea Andersona.

Što se tiče same forme ekipa, Lacio je u jako dobrom ritmu u Seriji A. Na poslednje četiri utakmice slavio je tri puta (protiv Salernitane, Sampdorije i Napolija) uz prošlonedeljnji remi sa Bolonjom, 0:0.

''Đalorosi'' igraju promenljivo, nakon što su savladali Veronu šokantno su izgubili od Kremonezea, usledila je pobeda u velikom derbiju protiv Juvea, ali to je ''uprljano'' u prošlom kolu kada je Sasuolo odneo sva tri boda sa ''Olimpika''.

Oba trenera su naglasila da su njihovi puleni odigrali veliki broj utakmica u poslednjih mesec dana i da ih stiže umor, ipak ovo je derbi i motiva i energije ne sme da nedostaje u utakmici ovakvog značaja.

Loša vest za Sarija je to što će meč verovatno propustiti najbolji strelac u istoriji kluba, Ćiro Imobile koji je obnovio povredu i nije igrao protiv AZ-a, a pored njega suspenodvan je čovek koji je doneo tri boda ''nebeskoplavima'' protiv Napolija, Matijas Vesino.

Morinja raduje povratak kapitena Lorenca Pelegrinija na teren koji je odustvovao kratko vreme i biće spreman za veliki derbi, generalno gledano Roma nema problema sa izostancima, jedini koji neće igrati su Darbo i Kumbula, a oni i kada su spremni retko dobijaju šansu.

Očekujemo jednu tvrdu i borbenu utakmicu, oba tima će biti oprezna jer ova utakmica može odrediti ko će igrati u Ligi šampiona sledeće sezone.

NAŠ TIP: pp X (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)