BARSELONA "ZABORAVILA" DA DAJE GOLOVE: Atletiko sprema osvetu za poslednji poraz koji je doživeo u La ligi

O. M.

23. 04. 2023. u 10:22 >> 10:22

BARSELONA dočekuje madridski Atletiko u derbiju 30. kola španske La lige.

БАРСЕЛОНА ЗАБОРАВИЛА ДА ДАЈЕ ГОЛОВЕ: Атлетико спрема освету за последњи пораз који је доживео у Ла лиги

FOTO: Profimedia

Domaća ekipa je prva na tabeli sa 73 boda, a gosti su treći sa 60.

Katalonci su u poslednja dva kola malo posustali u sakupljanju bodova, pošto su sa dva remija bez golova, protiv Đirone i Hetafea, dozvolili madridskim klubovima da smanje zaostatak koji je doduše i dalje veoma visok i praktično nedostižan. To, naravno ne daje Ćavijem pulenima prostor za opuštanje, pošto devet kola koliko ima do kraja nosi 27 bodova, a njihova prednost nad najbližim pratiocima iznosi "samo" 11, odnosno 13.

Atletiko dolazi na ''Kamp nou'' pun samopouzdanja, pošto je nanizao 13 utakmica bez poraza u La ligi. Ali, poslednji tim koji je "preslišao" Dijega Simeonea i njegove momke je upravo Barselona, koja je osmog januara u 16. kolu ostvarila minimalnu pobedu na "Metroplitanu". Jedini strelac bio je Usman Dembele kome je to bio poslednji ligaški gol pošto se ubrzo povredio pa ga verovatno neće biti u sastavu ni za dananji duel, iako je odnedavno počeo individualno da trenira.

Gosti imaju drugu najbolju odbranu u Ligi sa 21 primljenim golom (prva je Barsina sa samo devet), a njihov današnji protivnik u poslednje vreme kuburi sa efikasnošću. Katalonci nisu postigli gol na tri poslednje utakmice u svim takmičenjima. Pre dva remija bez golova u prvenstvu, poraženi su sa 4:0 od Real Madrida u revanšu polufinala Kupa kralja.

Barselona je kod kuće primila samo dva gola, po jedan or Reala i Espanjola, a nije uspela da pobedi samo tri rivala, Rajo Valjekano u prvom kolu i Đirona u prethodnoj rundi izborili su 0:0, a gradski rival Espanjol 1:1. Real je pobeđen sa 2:1, a svi ostali rivali "s nulom".

Atletko je u gostima osvojio 30 bodova. Poražen je samo dva puta, na dva uzasopna gostovanja od Kadiza i Majorke krajem oktobra i početkom novembra. Odigrao je i tri neodlučne utakmice, prvu početkom sezone sa Sosijedadom a druge dve protiv gradskih rivala Reala i Hetafea tokom aktuelne serije nepobedivosti. Sa svih ostalih gostovanja "jorgandžije" su donele ceo plen.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA RADI OVAJ ČOVEK... Novak Đoković ne samo da je stigao na Vimbldon, već tamo - nema mira (VIDEO)