BITKA ZA LIGU ŠAMPIONA: Da li će NJukasl napraviti veliki korak ili će se ''pevci'' vratiti u trku za najelitnije evropsko takmičenje?

V.M.

23. 04. 2023. u 13:08 >> 13:08

TOTENHEM dolazi na ''Sent Džejms park'' u okviru 32. kola Premijer lige.

БИТКА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Да ли ће Њукасл направити велики корак или ће се певци вратити у трку за најелитније европско такмичење?

FOTO: Tanjug/AP

Njukasl je prošlog vikenda poražen na gostovanju Aston vili (3:0), ali je ostao na četvrtom mestu jer je upravo njegov današnji rival izgubio od Bornmuta (2:3) i tako propustio priliku da se izjednači po broju bodova sa ''svrakama'' na tabeli. Ova utakmica je jako bitna za oba tima jer zauzimaju četvrtu i petu pozciiju na tabeli i deli ih samo tri boda.

Nakon četiri uzastopne ligaške pobede došao je poraz od Vile, ali on ne boli toliko jer je ekipa ostala u vrhu tabele i borba za plasman u Ligu šampiona se nastavlja. Ono na šta će se oslonti domaći tim je ''Sent Džejms park'' na kojem su ove sezone doživeli samo jedan poraz uz osam pobedad i pet remija.

Tvrdu odbranu ''svraka'' je teško probiti (samo 24 primljena gola), ali ekipa napadački nije baš potentna i zboga toga jer Njuka čak 11 puta delila bodove ove sezone, samo je Brentford u čitavoj ligi više puta odigrao nerešeno (14).

Edi Hau radi sjajan posao i navijači se nadaju da može vratiti Njukasl u Ligu šampiona u kojoj nisu nastupali punih 20 godina.

Sa druge strane, Totenhem ima jako turbulentnu sezonu, ali ima priliku se u vrati u najelitnije evropsko takmičenje u kojem je ove sezone dogurao do osmine finala kada je izbačen od strane Milana.

Na poslednjih pet utakmica, ''pevci'' su upisali dve pobede, odigrali isto toliko remija i doživeli su poraz od Bornmuta koji ih je savladao pogotkom Utare u sudijskoj nadoknadi, 2:3.

Totenhemu za vratom dišu Vila i Liverpul koji imaju dva, odnosno tri boda manje i očekuje ga veoma zanimljiva završnica prvenstva u kojem može doći do Lige šampiona, a može i ostati bez Evrope.

Domaćini će biti bez Sen-Maksimana. Krafta i Frejzera.

U redovima gosta neće biti Bentankura, Bisume, Sesenjona, Emersona Rojala i Lukasa Mure.

Na prvom ovosezosnkom duelu slavio je Njukasl sa 1:2, a verujemo da će i danas oba tima postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,74)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA RADI OVAJ ČOVEK... Novak Đoković ne samo da je stigao na Vimbldon, već tamo - nema mira (VIDEO)