BAJERN NA "VEZERU" KAO KOD KUĆE: Verder 18 utakmica bez pobede na svom terenu

O.M.

06. 05. 2023. u 09:10

ŠAMPION Nemačke i lider prvenstva, Bajern, gostuje Verderu u 31. kolu Bundeslige.

БАЈЕРН НА ВЕЗЕРУ КАО КОД КУЋЕ: Вердер 18 утакмица без победе на свом терену

FOTO: Tanjug/AP

Bavarci su se pobedom protiv Herte vratili na prvo mesto, jer Borusija iz Dortmunda nije uspela da pobedama nad ekipama sa dna tabele, Štutgartom i Bohumom, iskoristi ranije kikseve velokog rivala, u duelima sa Majncom (1:3) i Hofenhajmom (1:1).

Dortmund sutra dočekuje ekipu Volfsburga i nadaće se da će Verder danas "zapeti" protiv Bajerna a ako "zeleni" ostanu neporaženi "crno-žuti" će dobiti novu priliku da preuzmu prvu poziciju. 

Verderu je ovo prva sezona po povratku u Bundesligu i kako sada stvari stoje uspeće ekipa iz Bremena da očuva status.Trenutno je 12, sa 35 bodova, a to je brojka koja je bila dovoljna za opstanak svake godine od uvođenja baraža. Mogla je ekipa sa Vezera da ima i cela tri boda više da u poslednjoj utakmici nije ispustila prednost, primivši dva gola od Šalkea u 81. i 93. minutu.

Ovako će izabranici Olea Vernera malo gledati i u dvoriše Bohuma i Šalkea i nadati se da ove dve ekipe neće pobediti sve do kraja jer bi u tom slučaju Verder morao da ostvari bar dve pobede što ne bi bilo lako jer posle Bajerna protivnici će im biti Lajpcig i Union Berlin, uz keln koji nije toliko opasan ali nije ni za potcenjivanje.

Činjenica da će "jarčeve" ugostiti na Vezeru ne ohrabruje mnogo navijače zeleno-belih jer je Verder najlošiji domaćin sa samo 16 bodova, a uz Volfsburg su jedina ekipa koje je uspešnija na strani nego kod kuće.

Verder će se boriti protiv veoma neugodne tradicije jer na Vezeru ima 12 bundesligaških poraza u nizu od Bajerna, a današnjeg gosta nije pobedio u 18 uzastopnih duela na svom stadionu računajući sva takmičenja. prošle godine Bajern je ovde slavio golovima Leona gorecke, Serža Gnabrija i Roberta levandovskog dok je počasni pogodak za domaćina postigao danas povređeni Niklas Fulkrug.

U prvom delu ove sezone Bajern je sa 6:1 deklasirao Verder. Het-ztrik postigao je Gnabri, a u strelce su se upisali i Gorecka, Džamal Musijala i Matis Tel. Pobeda bi bila još ubedljivija da je Šupo-Motan realizovao jedanaesterac.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)