NIKAD NEIZVESNIJA BORBA ZA OPSTANAK: Javor ove sezone ne zna sa Nišlijama

O. M.

15. 05. 2023. u 12:15

RADNIČKI iz Niša dočekuje Javor u 35. kolu Super lige Srbije.

НИКАД НЕИЗВЕСНИЈА БОРБА ЗА ОПСТАНАК: Јавор ове сезоне не зна са Нишлијама

FOTO: A.Ilic

Ovo je jedan od derbija "lige za opstanak" u kojoj su obe ekipe iznad zone ispadanja, ali ona koja danas izgubi mogla bi da se nađe u njoj. Zanimljivo kolo u "plej-autu" je ovo 35, jer se u njemu sastaju deveti protiv desetog, 11 protiv 12, 13. protiv 14. i 15. protiv 16. Upravo zbog toga može da dođe do značajnih tumbanja na tabeli. 

Iako je 12. na tabeli, Radnički ima isti broj bodova kao lučanska Mladost i Spartak koji su na pozicijama za baraž i samo dva više od pretposlednjeg Radnika. Javor je u nešto boljoj poziciji na 11. mestu sa dva boda više od današnjeg domaćina, ali bi porazom ovi timovi zamenili mesta, a u zavisnosti od rezultata u duelu Spartaka i Mladosti iz Lučana, možda bi Ivanjičani sleteli i na 13. poziciju.

S druge strane, Javor bi pobedom na ''Čairu'' došao na korak da obezbedi opstanak koji bi onda sledeće nedelje mogao i da overi pobedom nad Lučancima u Ivanjici. Bila bi to prva pobeda Ivanjičana nad Nišlijama ove sezone u kojoj su se već tri puta sastajali. U prvom delu sezone Radnički je pobedio sa 2:0 u Ivanjici, golovima Stefana Cvetkovića, odnosno 1:0 na Čairu golom Škrbića. Bila je to poslednja pobeda Radničkog na svom terenu, a desila se pre više od mesec dana. 

Sastali su se i u šesnaestini finala Kupa kada je Real sa Nišave slavio u Ivanjici posle boljeg izvođenja penala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)