''VUČICA'' MISLIMA U BUDIMPEŠTI: Može li Salernitana to da iskoristi?

V.M.

22. 05. 2023. u 11:54 >> 11:54

ROMA dočekuje ekipu sa juga Italije od 18.30 na ''Olimpiku''.

ВУЧИЦА МИСЛИМА У БУДИМПЕШТИ: Може ли Салернитана то да искористи?

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je posrnuo u prvenstvu u poslednje vreme, ali sve je to bilo kako bi se fokusirao na Ligu Evrope u kojoj je sredinom prošle nedelje čekirao kartu za finale u kojem će se sastati sa vladarima tog takmičenja, Seviljom. ''Vučica'' je mislima već u Budimpešti (u kojoj će se odigrati finale na ''Puškaš areni'') i ekipa iz Salerna koja je u solidnoj formi će pokušati to da iskoristi.

Roma ne zna za pobedu u prvenstvu više od mesec dana. Poslednji trijumf ostvarila je protiv Udinezea 16. aprila (3:0), a nakon toga je doživela dva poraza (Atalanta, Inter) i odigrala tri remija (Milan, Monca i Bolonja). Četa Žozea Morinja nalazi se na sedmom mestu sa 59 osvojenih bodova, pobedom se može popeti na šestu poziciju, a matematički je do kraja sezone moguće da dođe i do četvrtog mesta jer joj Inter beži sedam bodova uz odigran meč više, ali nije realno očekivati da ga ''vučica'' prestigne.

Nakon što je prošle godine osvojila Ligu konferencija, Roma se dočepala finala Lige Evrope i sigurno je da će se portugalski stručnjak fokusirati na njega i pokušati da održi svoj besprekorni rekord u finalima evropskih takmičenja (pet pobeda u pet utakmica za trofej). 

Sa druge strane, Salernitana je obezbedila opstanak i mirno dočekuje završnicu prvenstva. Trenutno je 15. na tabeli sa 38 osvojenih bodova i verovatno će tu i ostati do kraja sezone. Izabranici Paola Souze se nalaze u solidnoj formi i na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima ostvarili su dve pobede uz isto toliko remija i poraz od Empolija.

Današnji rivali su se susreli na otvaranju ovosezonske Serije A kada su ''đalorosi'' slavili pogotkom Brajana Kristantea, 0:1. 

U redovima domaćina neće biti Karsdorpa, Kumbule i Darboa, dok su pod upitnikom Spinacola, Ljorente i Dibala.

Što se tiče gosta, on u prestonicu dolazi bez Valensija, a mogući su izostanci Crnigoja i bivšeg igrača ''vučice'' Federika Facija.

Verujemo da je došlo vreme da Roma prekine post u prvenstvu, a za hrabrije preporučujemo da dodaju da oba tima daju gol jer očekujemo jednu otvoreniju utakmicu nego inače kada je u pitanju ekipa Žozea Morinja.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&GG (kvota 3,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju