JUVENTUS "OVERAVA" LIGU ŠAMPIONA: Empoli vezao šest poraza kod kuće od "stare dame"

O. M.

22. 05. 2023. u 14:05 >> 14:05

FUDBALERI Juventusa gostuju Empoliju u poslednjoj utakmici 36. kola italijanske Serije A.

ЈУВЕНТУС ОВЕРАВА ЛИГУ ШАМПИОНА: Емполи везао шест пораза код куће од старе даме

FOTO: Tanjug/AP

"Bjankoneri" su drugi na tabeli Serije A sa 69 bodova, jednim više od trećeplasiranog Lacija, tri više od četvrtog Intera i pet više od petoplasiranog Milana. Pobedom u ovom meču bi obezbedili plasman u Ligu šampiona, dok bi im u slučaju nerešenog ishoda verovatno bio potreban još jedan bod u preostala dva kola u kojima prvo dočekuju Milan, pa gostuju Udinezeu.

U poslednjoj utakmici Serije A Juventus je sa 2:0 savladao Kremoneze, ali je pre četiri dana ispao u polufinalu Lige Evrope od Sevilje. Revanš u Andaluziji završen je istim rezultatom kao prvi meč u Torinu (1:1), ali je Sevilja pobedila posle produžetka sa 2:1 i boriće se za sedmi trofej drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja. "Stara dama" je povela golom srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića u 65. minutu, ali je izjednačio Suso samo šest minuta kasnije. Pobedonosni gol Sevilji u petom minutu produžetka doneo je Erik Lamela.

Empoli je 14. na tabeli i obezbedio je opstanak u Seriji A pa će mu sledeća sezona biti treća uzastopna u najvišem razredu italijanskog fudbala. Poslednji put "plavi" su vezali tri sezone u Seriji A između 2015. i 2017. godine, a od tada se klackaju između Serije A i Serije B.

U prošlom kolu izabranici Paola Zanetija su u Đenovi remizirali 1:1 sa poslednjeplasiranim timom na tabeli Sampdorijom, ali su do tog remija stigli tek u poslednjim trenucima meča kada je Roberto Pikoli uspeo da poravna rezultat u 93. minutu i tako održi Empoli u seriji od tri utakmice bez poraza.

Taj niz došao je u pravo vreme, posle veoma loših rezultata ekipe u aprilu tokom koga je Empoli vezao tri poraza i remi bez golova protiv Milana.

U prvom delu sezone pretrpeli su ubedljiv poraz od Juventusa u Torinu rezultatom 4:0, a ako pogledamo istoriju duela ova dva kluba, sve govori da će Empoli teško doći do povoljnog rezultata protiv "stare dame". 

Empoli je pobedio na samo jednom od 12 poslednjih međusobnih duela, a kod kuće je vezao šest uzastopnih poraza.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)