DORTMUND IMA SVE U SVOJIM RUKAMA: Titula se vraća na ''Vestfalen''?

V.M.

27. 05. 2023. u 11:09 >> 11:09

U poslednjem kolu Bundeslige Borusija će dočekati Majnc od 15:30.

ДОРТМУНД ИМА СВЕ У СВОЈИМ РУКАМА: Титула се враћа на Вестфален?

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Došlo je vreme da se desetogodišnja vladavina Bajerna prekine. Bavarci su u prošlom kolu kiksirali protiv Lajcpiga (1:3) i tako otvorili vrata Dortmundu koji je savladao Auzgburg i vratio se na prvo mesto. Borusija sada ima priliku da pred 80 000 vatrenih navijača na ''Signal iduna parku'' osvoji titulu i jednostvano ne sme to da ne iskoristi.

Domaćin je tokom čitave sezone u samom vrhu tabele, ali kiksevi sredinom drugog dela sezone protiv Bohuma i Štutgarta lansirali su Bajern na prvo mesto koje nije ispuštao sve do proteklog vikenda. Borusija nije odustajala kada je bila iza njega i na poslednjih deset utakmica ima najbolju formu u ligi sa 21. osvojenim bodom u tom periodu.

Sada joj je preostalo da upiše tri boda pred svojim navijačima što joj ide od ruke ove sezone. Na 16 ligaških utakmica na ''Vestfalenu'' četa Edina Terzića je ostvarila impresvinih 14 pobeda uz remi sa Bajernom i poraz od Verdera.

Humels je jedini igrač koji je bio deo prošlog šampionskog sastava Dortmunda i nada se da njegova ekipa da ponovo uspeh iz sezone 2011/12 kada su poslednji put bili prvaci Nemačke.

Sa druge strane, Majnc se raspao u samoj završnici sezone i doživeo je četiri uzastopna poraza. Redom su ga dobijali Volfsburg, Šalke, Ajntraht i Štutgart. Dodatno depirmijajuć podatak za četu Boa Svensona je da je na te četiri utakmice priminala minimum po tri gola.

Gost je trenutno deveti na tabeli sa 45 osvojenih bodova i u najogrem slučaju po njega završiće takmičenje na desetom mestu. 

Borusija dominira u međusobnim duelima sa Majnocm i vezala je četiri pobede protiv ''nulfunfera'', u prvom delu sezone savladala ga je posle preokreta na ''Meva areni'' rezultatom 1:2 . 

U redovima domaćina neće biti Kulibalija, Bajno-Gitensa, Humelsa i Tome Menijea, a pod upitnikom je najbolji igrač ekipe Džud Belingem koji nije trenirao zbog povrede ali medicinski tim radi sve što može kako bi sjajni Englez izašao na teren.

Kod gosta će odsustovati Burkard, Hak i Vidmer.

Smatramo da Borusija neće ispustiti ovu priliku i da će pred 80 000 vatrenih pristalica ''žuto-crnih'' ubedljivo trijumofvati.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1-1&4+ (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest