SPEKTAKL NA VEMBLIJU: Ko će u Premijer ligu?

V.M.

27. 05. 2023. u 10:11 >> 10:11

FUDBALERI Lutona i Koventrija ukrstiće koplja u utakmici koja će odlučitivati o tome ko će se pridružiti Barnliju i Šefildu u Premijer ligi.

СПЕКТАКЛ НА ВЕМБЛИЈУ: Ко ће у Премијер лигу?

Foto: Profimedia

Oba tima su imala jako zaniljive i ujednačene mečeve u polufinalu. Luton je poražen na ''Stadionu svetlosti'' u prvom susretu polfuinala sa 2:1, ali je na svom ''Kenilvort roudu'' zablistao, slavio sa 2:0 protiv Sanderlenda i plasirao se u veliko finale.

Što se tiče Koventrija, svi su očekivali da će igrati goleade sa Midlzbroom, ali dobili smo dva veoma tvrda meča, bez puno prilika za gol, a ''svetoplave'' je u borbu za plasman u Premijer ligu poslao Hamer pogotkom u 57. minutu revanša na ''Riversajdu''.

Ako pogledamo regularni deo sezone, oba tima su dosta loše počela o čemu svedoči podatak da kada su se susreli 14. septembra Luton je bio 18, a Koventri je držao fenjer na dnu tabele. Osam meseci kasnije, priča je potpuno drugačija.

Navijači ''šeširdžija'' nisu baš najbolji primili informaciju da će Rob Edvards zameniti Nejtana Džounsa na klupi kada je Velšanin preuzimao Sautempton sredinom novembra, ali mišljene im se brzo promenilo jer je Koventri od kada je Edvards preuzeo čelo upisao 16 pobeda uz deset remija i pet poraza što je bilo dovoljno za impresivno treće mesto na tabeli. 

''Šeširdžije'' su u ozbinljom naletu, poraz od Sanderlenda im je bio jedini na prethodnih 14 utakmica i puni samopouzdanja ulaze u današnji meč.

Iako je Koventri slabo započeo sezonu, uprava je zadržala dugogodišnjeg trenera Marka Robinsa na klupi što se ispostavilo kao pun pogodak. ''Nebeskoplavi'' su odlično zaigrali nakon Svetskog prvenstva i zauzeli su peto mesto na tabeli Čempionšipa. 

Posebno je impresivna bila završnica prvenstva u kojoj Koventri nije znao za poraz u poslednjih sedam kola i tim sjajnim rezultatima se progurao u plej-of.

Istorijat međusobnih duela nam govori da ćemo gledati dosta tvrd meč. Naime na posldenjih deset obračuna ovih timova čak pet puta je odigran remi (dva ove sezone),  Luton je upisao četiri pobede, dok je Koventri svoj poslednji trijumf nad ''šeširdžijama'' zabeležio davne 2017. godine kada su ekipe nastupale u Ligi jedan.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)