ARSENAL NIJE USPEO DA ODRŽI KORAK ZA SITIJEM: Mogu li ''tobdžije'' do pobede u poslednjem kolu?

V.M.

28. 05. 2023. u 09:00

ČETA Mikela Artete će dočekati Vulverhempton na ''Emirejtsu''.

АРСЕНАЛ НИЈЕ УСПЕО ДА ОДРЖИ КОРАК ЗА СИТИЈЕМ: Могу ли тобџије до победе у последњем колу?

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je tokom čitave sezone bio prvo, delovalo je da će vratiti tiulu u svoje vitrine, ali posustao je na kraju. Osvojio je samo 15 bodova u poslednjih deset kola, a Siti je to iskoristio pokušivši 28 poena u istom periodu i tako je osigrao treću vezanu titulu prvaka Engleske. Sa druge strane, Vulvsi su bili dugo na dnu tabele u prvom delu sezone, ali sve se promenilo dolaksom Lopetegija na klupu posle Svetskog prvenstva. Iskusni španski menadžer je prodrmao ekipu, pronašao dobitnu formulu i njegovi izabranici su sada 13. na tabeli sa 41. osvojenim bodom.

Iako na kraju nije uspeo da osvoji titulu, niko to nije ni očekivao od Arsenala na početku sezone i može se reći da je ekipa iz prestonice imala jako uspešnu kampanju. Završiće na drugom mestu tabele Premijer lige i vratiće se u Ligu šampiona nakon nekoliko godina neigranja u najeltinijem evropskom takmičenju.

Jedna od glavih odlika domaćina je napadčki potentna igra i tome svedoči podatak da su ''tobdžije'' ove sezone čak 83 puta zatresle mrežu protivnika, što je posle ''građana'' (94) najviše u ligi.

Vulvsi promenljivo igraju u poslednje vreme, što je i očeivano jer su odavno osigurali opstanak. Na poslednjih pet utakmica ostvarili su dve pobede, doživeli isto poraza, dok su proteklog vikenda podelili bodove sa Evertonom (1:1).

Ukoliko bi danas trijumfovao Vulverhempton bi mogao da se popne na 12, mesto, a ako doživi poraz može pasti na 15. poziciju.

Za razliku od svog današnjeg rivala, gost je najgori napad lige i postigao je samo 31 pogodak u dosadašnjem toku takmičenja.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Arsenal je slavio golovima Odegarda (0:2).

U redovima domaćina neće biti Elnenija, Salibe, Martinelija, Tomijasua i Odegarda, dok će kod gosta meč propustiti Čikinjo i Kalajdžić.

Verujemo da će ''tobdžije'' ostvariti pobedu pred svojim navijačima i tako trijumfom krunisati dosta uspešnu sezonu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024