LIDS U NEMOGUĆOJ MISIJI: ''Pevci'' i dalje imaju šanse za Evropu

V.M.

28. 05. 2023. u 08:30

U okviru poslednjeg kola Premijer lige Totenhem će gostovati na ''Eland roudu''.

ЛИДС У НЕМОГУЋОЈ МИСИЈИ: Певци и даље имају шансе за Европу

FOTO: Tanjug/AP

Obe ekipe će danas igrati na pobedu kako bi ostvarili svoje ciljeve. Lids je u gotovo nemogućoj misiji jer je trenutno 19. na tabeli i uz njegov trijumf potreban mu je poraz Evertona kao i kiks Lestera kako bi opstao u ligi. Što se tiče Totenhema on se može domoći sedmog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija ukoliko pobedi, a Aston vila ne osvoji sva tri boda protiv Brajtona na ''Vila parku''.

Domaćin pruža veoma slabe partije tokom čitave sezone i nije iznenađenje što se nalazi u ovako lošoj situaciji. Lids je prošle sezone opstao u eliti pogtokom Harisona u poslednjim trenucima protiv Brentforda i danas će mu biti potrebno slično čudo.

Otežavajuća okolnost je to što Lester i Everton igraju protiv Vest hema, odnosno Bornmuta koji nemaju za šta da se bore. ''Lisice'' imaju isto poena kao ''paunovi'', ali mnogo bolju gol-razliku, i takođe im samo pobeda igra ako žele da izbegnu ispadanje, dok su u najboljoj poziciji ''karamele'' koje u ovo kolo ulaze sa 18. mesta  dva boda viška u odnosu na pomenuti dvojac.

Ekipa iz Jorkšira je u poslednjih pet utakmica bez pobede, odigrala je tri remija i doživela dva poraza. Posebno je zaboleo onaj od Vest hema u prošlom kolu jer je Lids poveo na ''London stadionu'' sa 0:1, ali na kraju je bilo 3:1.

Totenhem je u ovu sezonu ušao sa dosta samopouzdanja i očekivanja da može da dođe do nekog trofeja, ali sve se raspalo nakon Svetskog prvenstva i danas će pokušati da se makar plasiraju u Evropu.

''Pevci'' su trenutno osmi na tabeli i imaju bod manje od sedmoplasirane Aston vile koja je remijem na ''Enfildu'' napravili veliki korak ka plasmanu u kvalifikacije za Ligu konferencija koji će moći da overi pred svojim navijačima protiv Brajtona.

Forma takođe nije na strani gosta koji je osvojio samo četiri boda u proteklih pet kola, a trenutno se nalazi u negativnoj seriji od dva vezana poraza (Vila i Brentford).

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je goleada u kojoj je Totenhem nakon preokreta slavio sa 4:3.

Večeras u redovima ekipe iz prestonice neće biti Bentankura, Sesenjona, Ljorisa i Dajera.

Kod domaćina meč će propustiti Adams, Dalas i Sinistera.

Današnji rivali igraju utakmice sa dosta pogodaka u poslednje vreme, a veru u to da će se mreže tresti na ''Eland roudu'' dodatno nam pojačava podatak da su ovo jedne od najgorih defanzivnih ekipa u ligi (Lids primio 74, Totenhem 62 gola)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&|1+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi