"CRVENI ĐAVOLI" GRABE KA TITULI: Najtrofejniji klub obezbedio finale Lige šampiona pa se sada okreće domaćim takmičenjima

O. M.

23. 05. 2023. u 12:22

AL AHLI dočekuje ekipu ENPPI Sportinga u 29. kolu egipatske Premijer lige.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ ГРАБЕ КА ТИТУЛИ: Најтрофејнији клуб обезбедио финале Лиге шампиона па се сада окреће домаћим такмичењима

Profimedia

"Crveni đavoli" su prvi na tabeli sa 53 boda, jednim više od najbližeg pratioca Piramidsa, koji ima čak pet utakmica više. Al Ahli je odigrao samo 21 utakmicu zbog obaveza u afričkoj Ligi šampiona i na Svetskom klupskom prvenstvu.

Egipatski tim osvojio je četvrto mesto na SP, dok će u ALŠ igrati reprizu prošlogodišnjeg finala. Tada je poražen od marokanskog Vidada u Kazablanci, ali ove godine finale je u Kairu i sve su prilike da će zvanično najbolji afrički tim 20. veka osvojiti 11. titulu najboljeg na "Crnom koninentu".

Al Ahli koji je najtrofejniji klub na kontinentu je poslednji meč u prvenstvu odigrao sredinom aprila kada je u gostima savladao Smouhu sa 2:0. Od tada do danas prošao je Raju Kazablanku u četvrtfinalu afričke Lige šampiona, Esperancu iz Tunisa u polufinalu i osvojio egipatski Superkup savladavši Piramidse.

ENPPI je deveti na tabeli sa 36 bodova, osam više od zone ispadanja i devet manje od plasmana u Kup konfederacija. Pre osam dana je savladao Al Itihad sa 1:0.

ENPPI i Al Ahli sastali su se u januaru u prvom delu sezone, a bilo je 2:0 za "crvene đavole".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 2,08) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024