KAKVA SEZONA U ITALIJI! Da li ćemo večeras saznati poslednjeg učesnika Lige šampiona?

V.D.

28. 05. 2023. u 11:14

DERBI kola odigraće se na "Alianc stadionu" u Torinu

КАКВА СЕЗОНА У ИТАЛИЈИ! Да ли ћемо вечерас сазнати последњег учесника Лиге шампиона?

FOTO: Tanjug/AP

U nedelju od 20.45 odigraće se meč između sedmoplasiranog Juventusa i Milana koji drži četvrtu poziciju.

Juventus je imao jednu izuzetno turbulentnu sezonu, prvo im je oduzeto 15 bodova ali su im isti nakon žalbe vraćeni da bi konačna odluka pala prošle nedelje i "stara dama" je dobila kaznu na koju nema pravo žalbe. Fudbalski savez Italije je Juveu "skinuo" 10 bodova i takoreći ih gurnuo iz Lige šampiona.

Izabranici Masimilijana Alegrija su sebi još dodatno otežali sudbinu ubedljivim porazom u prošlom kolu na gostovanju Empoliju (4:1) ali izgleda da Juventus ima "više sreće nego pameti" pa ih loši rezultati rivala i dalje drže u borbi za najjače evropsko klupsko takmičenje.

Matematika je jasna ukoliko Juventus pobedi večeras Milan i Udineze u narednom kolu a "rosoneri" u poslednjem kolu na "San siru" izgube od Verone koja se grčevito bori za opstanak, torinski tim će zauzeti četvrtu poziciju koja garantuje igranje u Ligi šampiona. Čak i ukoliko Milan odigra nerešeno u poslednjem kolu šansa za Juve postoji ukoliko slavi večeras sa minimum dva gola prednosti.

Juventus je imao šansu i da kroz Ligu Evrope stigne do Lige šampiona ali su nakon produžetaka poraženi u polufinalu od Sevilje. 

Milan koji je prošlogodišnji šampion nije blistao ove sezone u Seriji A ali su u Ligi šampiona stigli do polufinala gde ih je u "gradskom" okršaju savladao najveći rival Inter. 

Izabranici Stefana Piolija drže sudbinu u svojim rukama. Potrebno je da večeras ostanu neporaženi kako bi u poslednje kolo ušli potpuno rasterećeni.

Trener Alegri kao i cele sezone muči muku sa povređenim igračima pa večeras u sastavu neće biti Bonući, De Šiljio, Fađoli, Kaio Žorž i Pogba dok je nastup našeg reprezentativca Dušana Vlahovića pod znakom pitanja.

Gosti iz grada mode na ovom meču će biti lišeni usluga Ibrahimovića, Florencija i Benasera.

U prvom ovosezonskom meču koji se odigrao u oktobru na "San siru" domaćin je slavio rutinski rezultatom 2:0 a strelci su bili Tomori i Diaz.

Mi očekujemo jedan tvrd meč sa malo golova s obzirom da je ulog veliki.

NAŠ TIP: 0-1I&0-2II (kvota 1,56)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)