VELIKANI U BICI ZA POSLEDNJE MESTO KOJE VODI U EVROPU: Najtrofejniji klubovi ukrstiće koplja na ''Sent Jakobs parku''

V.M.

29. 05. 2023. u 09:42

FUDBALERI Bazela dočekaće Grashopers od 16:30 u okviru poslednjeg kola švjacarske Superlige.

ВЕЛИКАНИ У БИЦИ ЗА ПОСЛЕДЊЕ МЕСТО КОЈЕ ВОДИ У ЕВРОПУ: Најтрофејнији клубови укрстиће копља на Сент Јакобс парку

Foto Profimedia

Današnji rivali će se uz Cirih boriti za peto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija. Sva tri tima imaju po 44 boda, ali ono trenutno pripada Bazelu koji ima najbolju gol-razliku od pomenutog trojca.

Iako nije slavio na poslednje četiri utakmice (po dva poraza i remija), domaćin i dalje ima sudbinu u svojim rukama i ako bi slavio danas barem bi malo popravio utisak u prvenstvu. Igre u domaćem šampionatu su patile zbog Lige konferencija u kojoj su ''crven-plavi'' dogurali do polufinala gde ih je porazila Fiorentina pogotkom Anotnina Baraka u 132. minutu revanša.  

Sa druge strane, Grashopers takođe igra slabo u poslednje vreme i u proteklih pet kola pokupio je samo četiri boda. Pre četiri dana remizirao je sa Sent Galenom (2:2) i tako propustio priliku da se popne na peto mesto.

Četa Đorđa Kontinija igra dosta otvoreno ove sezone o čemu svedoči i njena gol-razlika, 55:61.

Na ''Senk Jakobs parku'' ćemo gledati peti ovosezonski susret dva najtrofejnija švajcarska kluba. Bazel je slavio u prvenstvu i kupu (5:1 i 3:5), a isto trijumfa upisao je i Grashopers, u oba navrata minimalnim rezultatom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba